Atenție, șoferi! Din 26 august, se ridică mașinile în București. Cât te costă

Ultima actualizare:

    Din 26 august, mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate din nou de hingheri
Din 26 august, mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate din nou de hingheri

Cine nu va parca regulamenatar, va scoate bani mulți din buzunar! Primăria Capitalei va începe din 26 august să ridice din nou mașinile de pe străzile orașului. Spre exemplu, ridicarea, transportul și depozitarea unui Logan (pe o zi) va ajunge la 500 de lei.

„Începem ridicarea mașinilor în mai puțin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locații unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, și cealaltă pe Bulevardul Timișoarei”, au declarat, pentru Medifax, reprezentanți ai Poliției Locale București.

Consiliul General a votat ridicarea mașinilor

Proiectul votat în Consiliul General la începutul verii prevede că vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale, precum şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Aceștia vor fotografia sau filma mașina parcată neregulamentar cu mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic, din mai multe unghiuri.

De asemenea, vor  consemna în procesul verbal de constatare a contravenţiei şi vor dispune în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziţie de ridicare.

În plus, vor fi obligați să noteze menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare şi marca vehiculului.

Dacă ajungi la mașină în timp, nu va mai fi ridicată

"Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Transportul vehiculului se va face pe platforme auto, iar perioada maximă de depozitare este de un an.

Cât vei plăti ca să-ți recuperezi mașina

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia.

Tarifele de ridicare

  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusive;
  • 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone;

Tarife de transport

  • 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusive;
  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

În 2015, Înalta Curte a declarat ilegal procesul de ridicare

Din 2015, autoturismele parcate neregulamentar pe partea carosabilă nu au mai putut fi ridicate de autorități. Și asta în urma unei decizii luate de Înalta Curte de Casație și Justitiție, care a stabilit că procedurile de ridicare a autovehiculelor în cazul în care sunt parcate neregulamentar nu pot fi reglementate prin hotarâri ale consiliilor locale.

Practic, prin decizia ICCJ, toate hotărârile emise de autoritățile locale în acest scop sunt lovite de nulitate. Dar iată că la patru ani distanță, a fost propus și votat un astfel de proiect după ce s-a modificat Codul Rutier.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net