Primăria sectorului 6 a decis să ridice mașinile staționate ilegal pe domeniul public sau abandonate. De când va intra în vigoare decizia

masini_abandonate.jpg

Mașină abandonată
Primarul Ciprian Ciucu a declarat că prioritatea serviciului de ridicări vehicule o va reprezenta rablele abandonate pe domeniul public
Citeste tot despre: 

Autoritățile din sectorul 6 au adoptat joi Regulamentul de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staţionate ilegal pe domeniul public şi a celor fără stăpân sau abandonate. Au fost stabilite și taxele care urmează a fi plătite de proprietarii vehiculelor pentru a le lua înapoi. Măsura intră în vigoare în termen de trei luni, termenul evaluat de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu pentru a se pune la punct toate detaliile.

Potrivit proiectului, ridicarea mașinilor de pe domeniul public o să se facă prin ADP și poliția locală. Deocamdată, primăria sectorului 6 nu are utilajele necesare și nici terenul unde să depoziteze mașinile ridicate. Primarul Ciprian Ciucu a găsit însă soluții pentru a grăbi aplicarea proiectului: utilajele de ridicare vor fi închiriate iar terenul va fi obținut de la Primăria Capitalei. Pentru depozitarea mașinilor ridicate, edilul Ciucu a găsit un teren la marginea sectorului 6, spre Șoseaua de Centură dar acesta aparține Primăriei Capitalei care pentru a-l ceda trebuie mai întâi să-l evalueze.

 

Ce spune Ciprian Ciucu despre ridicarea mașinilor în sectorul 6

 

”O să angajăm salariați pentru a ridica, o să cumpărăm mașinile necesare. O să avem nevoie de terenuri unde să depozităm mașinile pe care nu le mai vrea nimeni. Ne-am inspirat din modul în care se face la Cluj. această activitate. Vizăm în principal pe cei care și-au parcat mașinile pe trotuar, fostele spații verzi și mașinile abandonate. De exemplu foarte multe locuri de parcare sunt ocupate de autoutilitare. De aceea, mesajul meu este foarte clar: cine are mașină de serviciu să o parcheze la serviciu. Ei își decontează confortul pe spinarea vieții noastre”, a explicat necesitatea proiectului primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

 

Ce tarife vor plăti proprietarii mașinilor ridicate pentru a le lua înapoi

 

Pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă, etc.), a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

-300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;

-200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport;

-30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

 

Pentru activitatea de ridicare şi transport a vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

-300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;

-200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

 

Se scumpesc locurile în parcările smart

 

Consiliul Local Sector 6 a majorat taxa de închiriere a unui loc de parcare în parcările smart parking de la 115 la 130 lei/lună. Pentru pensionari preţul pentru un loc închiriat este de 100 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online. Majorarea este necesară pentru lucrările de întreținere, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

 

 

Citiți și

 

Atenție, șoferi! Din 26 august, se ridică mașinile în București. Cât te costă

 

Aşa arată Capitala fără hingherii de maşini

Loading...
 
 

Citește și