Primăria sectorului 6 a decis să ridice mașinile staționate ilegal pe domeniul public sau abandonate. De când va intra în vigoare decizia

Ultima actualizare:

    Primarul Ciprian Ciucu a declarat că prioritatea serviciului de ridicări vehicule o va reprezenta rablele abandonate pe domeniul public
Primarul Ciprian Ciucu a declarat că prioritatea serviciului de ridicări vehicule o va reprezenta rablele abandonate pe domeniul public

Autoritățile din sectorul 6 au adoptat joi Regulamentul de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staţionate ilegal pe domeniul public şi a celor fără stăpân sau abandonate. Au fost stabilite și taxele care urmează a fi plătite de proprietarii vehiculelor pentru a le lua înapoi. Măsura intră în vigoare în termen de trei luni, termenul evaluat de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu pentru a se pune la punct toate detaliile.

Potrivit proiectului, ridicarea mașinilor de pe domeniul public o să se facă prin ADP și poliția locală. Deocamdată, primăria sectorului 6 nu are utilajele necesare și nici terenul unde să depoziteze mașinile ridicate. Primarul Ciprian Ciucu a găsit însă soluții pentru a grăbi aplicarea proiectului: utilajele de ridicare vor fi închiriate iar terenul va fi obținut de la Primăria Capitalei. Pentru depozitarea mașinilor ridicate, edilul Ciucu a găsit un teren la marginea sectorului 6, spre Șoseaua de Centură dar acesta aparține Primăriei Capitalei care pentru a-l ceda trebuie mai întâi să-l evalueze.

Ce spune Ciprian Ciucu despre ridicarea mașinilor în sectorul 6

”O să angajăm salariați pentru a ridica, o să cumpărăm mașinile necesare. O să avem nevoie de terenuri unde să depozităm mașinile pe care nu le mai vrea nimeni. Ne-am inspirat din modul în care se face la Cluj. această activitate. Vizăm în principal pe cei care și-au parcat mașinile pe trotuar, fostele spații verzi și mașinile abandonate. De exemplu foarte multe locuri de parcare sunt ocupate de autoutilitare. De aceea, mesajul meu este foarte clar: cine are mașină de serviciu să o parcheze la serviciu. Ei își decontează confortul pe spinarea vieții noastre”, a explicat necesitatea proiectului primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Ce tarife vor plăti proprietarii mașinilor ridicate pentru a le lua înapoi

Pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă, etc.), a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

-300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;

-200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport;

-30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

Pentru activitatea de ridicare şi transport a vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

-300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;

-200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Se scumpesc locurile în parcările smart

Consiliul Local Sector 6 a majorat taxa de închiriere a unui loc de parcare în parcările smart parking de la 115 la 130 lei/lună. Pentru pensionari preţul pentru un loc închiriat este de 100 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online. Majorarea este necesară pentru lucrările de întreținere, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

Citiți și

Atenție, șoferi! Din 26 august, se ridică mașinile în București. Cât te costă

Aşa arată Capitala fără hingherii de maşini

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net