Nicuşor Dan: Gabriela Firea este în continuare primarul Capitalei. De ce întârzie preluarea mandatului

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că preluarea mandatului de primar va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri la validarea mandatului său. ”Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti”, anunţă Nicuşor Dan, adăugând că Gabriela Firea este în continuare primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a vorbit, joi, într-o conferinţă de presă, despre ”şicanele penibile ale PSD prin care încearcă în mod iresponsabil să împiedice preluarea mandatului de primar al Bucureştiului”, la patru săptămâni de la alegeri, conform News.ro.

”La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD”, a afirmat Nicuşor Dan, făcând referire la ”motive ridicole” în cele 52 de apeluri care s-au depus la validarea mandatului său de primar.

”Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă vine să credeţi”, a mai afirmat Dan, afirmând că cele 52 de cereri de apel sunt copy-paste, având toate inclusiv aceleaşi greşeli gramaticale.

Dan a transmis bucureştenilor că Gabriela Firea este în continuare primarul general şi, dacă au probleme, trebuie să i le adreseze ei. 

Citește și:

Mandatul lui Nicuşor Dan ca primar general al Capitalei, validat de Tribunalul Bucureşti

Ce contestă mebrii PSD

Foarte multe dintre apelurile formulate la validarea mandatului de primar al lui Nicuşor Dan au acelaşi temei şi sunt depuse de membri ai PSD.  

”Apreciem că validarea mandatului s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care, pe de o parte, din materialele difuzate de mass-media rezultă cu certitudine existenţa unei fraude electorale, (...) iarpe de altă parte procesele verbale la nivelul tuturor sectoarelor pentru anumite secţii au fost validate şi încărcate în aplicaţia AEP chiar dacă erau substanţial modificate”, se arată în documete.

De asemenea, se face referire la ”încălcarea dreptului la vot” al persoanelor aflate în unităţi spitaliceşti Covid-19 şi la care nu s-a deplasat urna mobilă.

În plus, se face referire la dosarul penal deschis în urma votului din 27 septembrie din Sectorul 1, iar vicierea votului în Sectorul 1 ar duce implicat la vicierea alegerii primarului municipiului Bucureşti.

”Nu discutăm de o renumărare a voturilor în sectorul 1, ci de o reluarea a alegerilorlocale pentru Sectorul 1, voturile urmând a fi exprimate atât pentru primarul Sectorului 1, CL al sectorului 1 şi pentru primarul municipiului Bucureşti şi Consiliul General. (...) Reluarea alegerilor pentru Sectorul 1 înseamnă din nou exprimarea opţiunilor electorale de către cetăţeni, care ar puta modifica şi rezultatul final pentru municipiul Bucureşti. Prin urmare, nu poate fi pusă în discuţie validarea mandatului primarului general”, se mai arată în documentele citate.

Dosarul are luni termen la Curtea de Apel Bucureşti.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1