Fraudă electorală! Poliția a deschis dosar penal la sectorul 1. Sunt acuzații venite și la alte sectoare

Ultima actualizare:

    Percheziții pentru acuzații de fraudă electorală în Sectorul 1Foto: Inquam
Percheziții pentru acuzații de fraudă electorală în Sectorul 1Foto: Inquam

Un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost prins cu sute de procese-verbale asupra sa. El spune că erau necesare pentru numărătoarea paralelă, dar contracanditații de la USR-PLUS îl acuză de fraudă electorală. Polițiștii au intrat pe fir și au anunțat că a fost deschis dosar penal. Acuzații de acest gen vin și de la sectoarele 4 și 5.

Poliția Română a confirmat marți că, astăzi, 29 septembrie, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, a deschis un dosar penal in rem (pentru faptă, nu pentru o persoană) în cazul candidatului PSD la funcția de consilier local.

Acesta a fost surprins luni seară cu 473 de procese verbale asupra sa în clădirea în care funcționează Biroul Electoral de Sector.

Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale și, potrivit legii, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. 

Deocamdată, nimeni nu a fost pus sub învinuire, conform surselor. Consilierul a fost prins cu documetele asupra lui într-o încăpere a Direcției de Salubrizare, din Primăria Sectorului 1, și s-a scuzat că le folosea la numărătoarea paralelă.

După audieri, social- democratul a fost lăsat în libertate, fără să se ia vreo măsură împotriva sa. Acum, autoritatea electorală trebuie să le verifice și să le transmită polițiștilor dacă varianta acestuia se confirmă. Dacă nu se va confirma, dosarul penal va fi întocmit și pe numele său și, probabil, va fi reținut.

Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, l-a acuzat pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a cerut reluarea numărării voturilor valabil exprimate, astfel că Clotilde Armand a câștigat alegerile cu peste 1.000 de voturi în fața social-democratului Dan Tudorache.

Liberalul Cristian Băcanu: ”Au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local”

Aceleași acuzații vin și de la alți candidații. Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria sectorului 5 a scris pe Facebook, luni seară, că există dovezi pentru modul în care au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local.

”Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului.Vom solicita renumărarea voturilor”, a transmis Băcanu.  

Nereguli în trei secții de votare la sectorul 4

Sectorul 4 este şi el în centrul unui scandal după ce preşedintele USR Sector 4 acuză nereguli în trei secţii de votare.

La 759 numărul de voturi consemnat în poza procesului verbal din secţia de votare e complet diferit faţă de datele raportate la Biroul electoral de Sector (BES).

De diferenţa între ce s-a votat şi ce s-a raportat beneficiază PSD, Partidul Social Democrat Independent (PSDI) - formaţiune fondată de Marian Vanghelie - şi PMP, iar marii perdanţi sunt USR-PLUS şi PNL.

La Secţia 127, 164 voturi ale alianție de dreapta au fost sun transformate în 0 în baza de date, iar la Secţia 111, din 108 voturi în baza de date a ajuns doar două.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net