Locuri libere la Creșa Sfântul Andrei, din sectorul 1. Luni, 24 mai, încep înscrierile. Actele necesare

Ultima actualizare:

    Creșa Sfântul Andrei are 32 de locuri disponibile
Creșa Sfântul Andrei are 32 de locuri disponibile

Vești bune pentru părinții copiilor din sectorul 1 cu vârsta cuprinsă între 10 luni și maximum 3 ani! Luni, 24 mai, încep înscrierile. Actele necesare.

În prezent, sunt 32 de locuri disponibile la Centrul de Zi Sfântul Andrei, aflat pe strada Cosmești nr. 15, creșă aflată în administrarea Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Sesiunea de înscriere pentru ocuparea acestor locuri se va desfășura în perioada 24 mai-4 iunie la care pot participa atât părinții care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, cât și cei care domiciliază pe raza sectorului 6 și locuiesc în proximitatea Centrului de Zi Sf. Andrei.

Actele necesare înscrierii copiilor la Creșa Sfântul Andrei 

  • Cerere de înscriere;
  • Fișă - criterii de departajare pentru înscrierea la centrele de zi de tip creșă (obținută de la sediul DGASPC – Bd. Mareșal Averescu nr. 17);
  • Copie certificat de naștere al copilului;
  • Copie acte de identitate părinți/reprezentanți legali, copii după certificatele de naștere ale fraților minori și, după caz, copie hotărâre/sentință de plasament sau încredințare în vederea adopției;
  • Copie certificat de căsătorie (dacă e cazul);
  • Copie certificat de deces/sentință de divorț definitivă și irevocabilă pentru părintele unic (dacă e cazul);
  • Copie act doveditor după suspendarea raportului de muncă (decizie) - în cazul în care unul dintre părinți se află în concediu de creștere copil este necesară decizia de suspendare a contractului de muncă sau decizia privind aprobarea acordării indemnizației de creștere copil eliberată de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București;
  • Acte privind venitul net realizat de către membrii familiei pe luna anterioară depunerii actelor - documente eliberate de angajator, de organele fiscale, autorități competente, mandate poștale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziții de stabilire a drepturilor;
  • Adeverință de salariat pentru ambii părinți/părinte unic eliberată de angajator din care să reiasă calitatea de angajat.

Dosarul complet se depune la sediul DGASPC din Bd. Mareșal Averescu nr. 17, Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, corp H, parter, telefon 021.223.41.95.

Creșa Sfântul Andrei funcționează după sistemul danez de educație

Începând cu anul 2019, în cadrul Centrului de Zi Sfântul Andrei se implementează sistemul de educaţie danez, în scopul reformării educaţiei timpurii, punând bazele unei noi abordări educaţionale, exprimată prin noi atitudini şi comportamente faţă de copil, noi valori şi un mediu educaţional mai prietenos.


    Creșa Sfântul Andrei are un decor primitor
Creșa Sfântul Andrei are un decor primitor

Acest sistem de educație pune accentul pe dezvoltarea copiilor într-un mediu creativ, în care aceştia să fie stimulaţi afectiv, cognitiv şi psihomotor.

Se urmărește astfel, trecerea de la îngrijirea medicală și sanitară spre învăţare şi creativitate, introducerea metodelor de explorare prin activităţi în aer liber, cunoaştere prin experienţă proprie, pregătirea pentru viața școlară și bucuria de a învăța.

În plus, în acest sistem de educație, parteneriatul cu familia în beneficiul dezvoltării copilului și colaborarea întregii echipe sunt esențiale.

Programul de funcționare al Creșei Sfântul Andrei

Programul de funcționare al Centrul de Zi Sfântul Andrei este de de luni până vineri, între orele 7.00-18.00, iar în perioada stării de alertă de luni pănă vineri între orele 7.00 -17.00.

650 de locuri în creșele din sectorul 1

Creșele din administrarea Consiliului Local Sector 1 dispun de un număr de 650 de locuri, după cum urmează:

  • Centrul de zi Vrancei (Str.Vrancei nr. 9): 180 de locuri; Centrul de zi RomânoDanez pentru Educație Integrată (Bd. Mareșal Averescu nr. 17): 30 de locuri;
  • Centrul de zi Sfântul Andrei (Str. Cosmești nr. 15): 120 de locuri;
  • Centrul de Zi Jiului (Str. Pajurei nr. 2C): 200 de locuri;
  • Complexul de Servicii Sociale Sfântul Nicolae Centrul de Zi (Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr.74): 120 de locuri.

Citește și: 

Stau desculți și fac ce vor la creșă. Aici copiii sunt crescuți după modelul danez

Prima creşă unde-ţi poţi lăsa copilul şi peste noapte

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net