Hai la festivalul de must și pastramă, în Parcul Național!

must-la-festival_.jpg

Mustul se face pe loc la presă după care este vândut
Mustul se face pe loc la presă după care este vândut

Tone de pastramă şi râuri de must vor curge la această sărbătoare de gusturi şi arome. De astăzi, 12 septembrie, și până duminică, 15 septembrie, în Parcul Național, din București, are loc ”Festivalul de bun must și pastramă după gust”.

Încă de la  primele ore ale dimineţii, fete mândre şi frumoase îmbrăcate în straie populare au început să zdrobească cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi, la ”Festivalul de bun must și pastramă după gust”, care a început în Parcul Național.

Au făcut prima recoltă de must din acest an! Ca să aibă mai mult spor, fetele au fost acompaniate de un taraf autentic de lăutari.

Mustul a fost făcut la fața locului

Şi pentru ca mustul să alunece mai bine, ciobanii au adus cu ei pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun.

Vor mai fi berbecuții și alte cărnuri la proțap, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belşug cu must şi vin.

berbecut-la-protap.jpg

La festivalul din Parcul Național găsiți și berbecuți la proțap
La festivalul din Parcul Național găsiți și berbecuți la proțap

Nu lipsesc nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor, pregătite toate în văzul lumii.

Pastrama, pregătită de un cioban iscusit

Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii au la vânzare dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate preparate proaspete și fragede, special aduse pentru a ne înfrupta din ele.

Un cioban autentic, venit la târg cu stână cu tot, va arăta cum se prepară pastrama de berbecuţ şi mai apoi o va arunca pe grătar şi o va da spre degustare tuturor pofticioşilor.

Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, ii și covoare tradiționale, dar și bijuterii lucrate manual cu multă migală de către adevărați meșteri populari. Intrarea este liberă.

 

Citește și:

https://www.click.ro/utile/sanatate/mustul-concentrat-de-sanatate

https://www.click.ro/utile/sanatate/mustul-sanatos-dar-plin-de-calorii

https://www.click.ro/utile/sanatate/mustul-iti-stimuleaza-imunitatea-si-ti-reda-vitalitatea

https://www.click.ro/utile/retete/cum-prepari-cea-mai-buna-pastrama-de-porc-afumata

 

 

 

 

 

Loading...