FOTO A fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri. Cum arată unitatea medicală

spital_modular-pipera.jpg

Unitatea medicală este destinată pacienţilor Covid-19 cu forme uşoare
foto: Facebook

Primarul general Gabriela Firea anunţă că a fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri, dar se poate extinde la 700 de locuri. Unitatea medicală este destinată pacienţilor Covid-19 cu forme uşoare şi va funcţiona ca secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş.

”Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale! Trebuie să ne protejăm individual, dar autorităţile au obligaţia să se organizeze! Mai dau azi un exemplu de bune practici: am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveţi nevoie de spital dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregătiţi să venim în ajutor!”, a anunțat Gabriela Firea, sâmbătă, pe Facebook. Potrivit acesteia, unitatea medicală este destinată pacienţilor Covid-19 cu forme uşoare şi va funcţiona că secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş.

spital-modular.jpg

Unitatea medicală va funcţiona că secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş
foto: Facebook

Gabriela Firea explică faptul că admiterea pacienţilor la Secţia Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor iniţială, clinică şi radiologică, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

”Pacienţii care vor ajunge aici vor beneficia de condiţii deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, şi fiind prevăzut cu aparat de aer condiţionat, lavoar, grup sanitar cu duş, vas de toaletă şi boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare şi au asigurat accesul la internet. Totodată, există şi un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort”, a mai anunţat Firea.

Aceasta precizează că au fost achiziţionate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, consumabile, uniforme şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, pijamale pentru pacienţi. Primarul general anunţă că valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziţii, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

Citește și:

A fost activat în regim de urgență spitalul modular de la Victor Babeș. Vor fi tratați cei cu forme ușoare

Spital Covid 19 cu 500 de locuri, realizat din containere la marginea Capitalei

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1