Spital Covid 19 cu 500 de locuri, realizat din containere la marginea Capitalei

Ultima actualizare:

    Spitalul modular al Primăriei Capitalei a fost amenajat în locul autobazei STB Pipera
Spitalul modular al Primăriei Capitalei a fost amenajat în locul autobazei STB Pipera

România se pregătește pentru ce este mai rău în bătălia cu virusul ucigaș. Cel mai mare spital de suport, cu 500 de locuri, a fost construit din containere la marginea Capitalei, pe locul fostei autobaze Pipera a STB(fostul RATB). Unitatea va funcționa drept secție exterioară a spitalului Victor Babeș.

Spitalul modular Covid-19 este edificat la marginea Capitalei, pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan. Lucrările au fost realizate în termen record, de doar două săptămâni, de Compania Municipală Consolidări.”Tot ceea ce este aici va fi refolosit, la finalul pandemiei, pentru organizarea de șantier a Spitalului Metropolitan”, ne-a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.“Acest spital este, practic, unul suplimentar față de spațiile pe care le avem deja, are capacitate similară Spitalului Babeș. Pacienții cu forme ușoare vor putea fi tratați foarte bine aici. Spațiul permite inclusiv acces cu cărucior sau brancardă, dacă va fi nevoie”, ne explică Emilian Imbri, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”:

Camerele din spitalul modular au unul și două paturi
Camerele din spitalul modular au unul și două paturi

Cum arată spitalul? Sunt atât saloane cu 2 locuri, cât și rezerve pentru o singură persoană și fiecare dintre acestea are, pe lângă pat, noptieră, dulap, și boiler pentru apă caldă, baie proprie și aer condiționat. Cadrele medicale au deja pregătită o zonă dedicată documentațiilor medicale, dar și pentru odihnă. Cabinetele pentru medici au, de asemenea, toalete proprii și fiecare va avea laptop și conexiune la internet. ”Vom asigura și hrana pentru pacienți și pentru personalul medical, cât și spații de cazare pentru cadrele medicale. Nu ne dorim să ajungem în punctul ca bucureștenii să le folosească, dar este necesară pregătirea în astfel de situații, pentru a ne organiza din timp pentru o eventuală evoluție viitoare. Dacă va fi nevoie, însă, de aceste spații, cei care vor veni au deja asigurate toate condițiile”, promite Gabriela Firea.  Spitalul beneficiază, totodată, de rețea de canalizare construită independent de sistemul de canalizare al Bucureștiului, conform normelor, și de sursă alternativă de electricitate. Cele peste 250 de containere utilizate, canalizarea, electricitatea, echipamentele si dotarile au costat până în 2 milioane de euro.

Citiți și

VIDEO Agonia unei paciente tratată de Covid-19 la Spitalul Militar ROL 2: "Boala evoluază nu în ore, ci în secunde"

Aici vor fi salvaţi bolnavii de COVID-19!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net