Fapte bune în pandemie! Cum poți dona hăinuțe sau jucării pentru copiii nevoiași

colectare-haine-copii_8.jpeg

Femeie care aduce haine pentru copii la centrul de colectare al DGASMB
Sunt 6 puncte de colectare în București și unul în Ilfov

Aveți obiecte de mobilier care trebuie schimbate, vreun cărucior de bebeluș de care nu mai aveți nevoie, hăinuțe care i-au rămas mici copilului vostru sau jucării de care s-a plictisit? Donați-le! Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a inițiat programul „Bebe de București are Hăinuțe”, ce presupune colectarea de produse pentru familiile nevoiașe.

Magazine cu hăinuțe gratis

„Încă din perioada de urgență am primit foarte multe solicitări din partea părinților care au rămas fără loc de muncă, solicitându-ne să îi ajutăm cu alimente și produse necesare creșterii și îngrijirii copiilor. Solidaritatea a fost la cote maxime, astfel că foarte multe familii ne-au contactat pentru a ne oferi hăinuțe, jucării și produse pentru bebeluși, în stare bună. Persoanele ai căror copii nu mai poartă hăinuțele rămase mici, nu se mai amuză cu jucăriile vechi sau nu mai au nevoie de cărțile pe care le știu deja din scoarță-n scoarță, le-au adus la centrele noastre, iar noi ne-am asigurat că ajung acolo unde este nevoie de ele. Așa a luat ființă "Bebe de București are Hăinuțe". De două luni de zile, copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani au un magazin numai al lor, în strada Șerban Vodă nr.43-49, sector 4, unde, părinții din familii vulnerabile pot veni să își aleagă cele trebuincioase micuților”,  a declarat Cosmina Simean, director general al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

colectare-haine-copii_3.jpeg

magazin DGASMB
Centrul din Str. Șerban Vodă nr. 43-49 funcționează ca un magazin de unde beneficiarii vin și își aleg singuri, gratuit, lucrurile de care au nevoie

Beneficiarii, cazuri sociale aflate în grija primăriei, pot intra și își pot alege lucruri din magazin pe baza buletinului sau a certificatului de naștere al copilului.

Un alt magazin și centru de colectare se află în Ilfov

Un al doilea „magazin” cu produse gratis se află în Ilfov, la băcănia Nea Bălan din Popești Leordeni. În urma parteneriatului încheiat între băcănie și DGASMB, oamenii pot veni aici să doneze. Locul funcționează ca centru de colectare, dar și ca magazin. Familiile sărmane care au nevoie de lucruri pot veni și alege, gratuit, fără nicio condiție.

colectare-haine-copii_1.jpeg

Cutie cu donații pentru copii
Puteți aduce de la haine și jucării până la obiecte de mobilier de care nu mai aveți nevoie

„La noi este singurul punct de colectare din Ilfov. Oamenii au fost extrem de receptivi. Au adus la noi lucruri de care copiii lor nu mai aveau nevoie, multe dintre ele noi sau în stare foarte bună. Cei care aveți copiii știți că hăinuțele le rămân repede mici, iar de jucării se plictisesc în câteva minute. Eu am un băiețel de doi ani și am casa plină de lucruri pe care nu le mai folosim. Așa ne-a venit și ideea de a colecta și de la alți părinți, mai ales că în Popești Leordeni sunt foarte multe familii. Primim orice, de la haine, cărți, jucării, până la paturi, cărucioare, lămpi și ghiozdane. Pentru că orice obiect de care voi nu mai aveți nevoie, cu siguranță îi va folosi altui micuț”, a declarat Alecsandra Costin, reprezentant al băcăniei din Ilfov.

Lista centrelor unde se fac donații

colectare-haine-copii_4.jpeg

Toate produsele primite de la donatori sunt spălate, dezinfectate, ținute jumătate de oră la lampa cu ultraviolete și călcate
Toate produsele primite de la donatori sunt spălate, dezinfectate, ținute jumătate de oră la lampa cu ultraviolete

Bucureștenii care doresc să ofere hăinuțe de copii și jucării educative pentru vârsta 0-12 ani, le pot aduce în locațiile ”Bebe de București” și ale spălătoriilor sociale, de luni-vineri,  în intervalul orar 9-16:

 • 1. Complex de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;
 • 2. Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille, nr.10, sector 1;
 • 3. Punct Perla, Soseaua Stefan cel Mare, nr. 1, sector 1;
 • 4. Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3;
 • 5. Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei, nr.24, sector 6.
 • 6. Sediul central al ”Bebe de București are Hăinuțe” din Str. Șerban Vodă nr. 43-49, sector 4 (lângă DGITL sector 4, în spatele bisericii), program între orele 11-18, de luni-vineri.
 • 7. Popești Leordeni, Ilfov, la băcănia Nea Bălan.

La cine ajung lucrurile donate

colectare-haine-copii_9.jpeg

Copil care primește haine donate
Beneficiarii sunt copiii sărmani din evidența Direcțiilor de Asistență Socială sau ai ONG-urilor

Beneficiarii acestui proiect sunt:

 • Familiile monoparentale care au unul sau mai mulți copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani și domiciliul/reședința pe raza municipiului București.
 • Familiile cu venituri sub 1000 lei/membru de familie care au copii cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani și domiciliul/reședința pe raza municipiului București.
 • Cazurile sociale aflate în evidența organizațiilor neguvernamentale care se încadrează în grupa de vârstă 0-12 ani și care domiciliază/au reședința pe raza municipiului București.

Ce trebuie să facă cei care vor să primească gratis produse pentru copii

Acte necesare

 • Cerere tip
 • Notă de informare privind acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal – se completeaza la sediul Bebe de – București
 • Certificatul de naştere al copilului;
 • Actele de identitate al ambilor părinți, cu domiciliul stabil/reședința în municipiul București, acolo unde este cazul.

De asemenea, beneficiarul va trimite o solicitare D.G.A.S.M.B. pe e-mail, la bebedebucuresti@dgas.ro, la telefon 0800.821.218, sau fizic, la sediul din Șerban Vodă, indicând adresa, situația socială, vârsta copilului și mărimea la hăinuțe.
După trimiterea cererii, solicitanții vor fi contactați și vor primi instrucțiunile pentru a ridica cutia cu ”Bebe de București are Hăinuțe”.

colectare-haine-copii_7.jpeg

Copil care primește haine și jucării donate
La sediul central din București și la punctul din Ilfov copiii pot veni și își pot alege singuri jucăriile dorite
Loading...
 
 

Citește și

 • scrisoare mos craciun

  O tânără din Arad vrea să ofere cadouri copiilor sărmani. Postează scrisorile lor pe Internet, iar cei darnici oferă cadourile visate celor mici. Sunt atât de săraci, încât nici nu știu ce să ceară. Diana, clasa a II-a: ”Aș dori o ciocolată și pufuleți”.

 • Studenții din București s-au mobilizat să ajute persoanele vulnerabile, cărora le fac cumpărături

  Sunteți izolați în casă, ați rămas fără mâncare, vă simțiți rău, nu aveți pe nimeni? Sau cunoașteți cazuri de persoane aflate în nevoi? Sunați, anunțați, cereți ajutor! Oameni cu suflet mare s-au mobilizat în aceste vremuri pe rețelele sociale pentru a-i sprijini pe cei vulnerabili. Centrele de asistență socială, ONG-urile și bisericile vin și ele cu soluții. Cei care vor, pot deveni voluntari.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1