Coronavirus România. Gabriela Firea vrea școlile și grădinițele închise

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea speră că școlile vor fi închiseFoto: Arhiva Click!
Gabriela Firea speră că școlile vor fi închiseFoto: Arhiva Click!

Gabriela Firea a anunțat luni (9 martie) măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus - suspendarea activitpţii teatrelor şi a altor instituţii de spectacol. Primarul general avertizează că va merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu stricteţe măsurile.

Gabriela Firea a anunțat suspendarea activității celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale, până la data de 31 martie. Decizia vine după ce în București au fost confirmate două cazuri cu coronavirus. 

„Am decis suspendarea activității celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale, până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiți, dar se vor realiza doar repetiții și pregătiri pentru proiecte culturale. Suspendarea concertelor, evenimentelor cultural, sportiv de către Opera Comica pentru Copii, Compania Sportul pentru Totți, Creart, Proedus, Muzeul Municipiului București și alte instituții și firme ale Primăriei București. Meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori. Vor fi luate în continuare măsuri sporite pentru dezinfectare și decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB. Măsuri sporite în spitalele administrate de Primăria Capitalei, cele 19 ”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul conferinței de presă.

Coronavirus România: „Toţi primarii de sectoare suntem de acord cu închiderea temporară a cursurilor”

„Prevenţie, solidaritate şi responsabilitate. Acestea trebuie să fie cuvintele de ordine acum. România a decis măsuri fără precedent pentru limitarea rîspândirii COVID-19”, a scris Gabriela Firea pe Facebook înaintea Comandamentului de urgenţă convocat în contextul celor două cazuri de coronavirus confirmate în București. În acest moment, în România, sunt 15 cazuri confirmate. 

Aceasta a precizat că vrea ca școlile și grădinițele să fie închise. În cazul în care aceste măsuri vor fi luate, primarul general i-a îndemnat pe părinți să nu îi ducă pe copii la locurile de joacă sau în alte spații aglomerate. 

„Toţi primarii de sectoare suntem de acord cu închiderea temporară a cursurilor. Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă recomandărie şi deciziile”, a avertizat primarul Capitalei.

Citește și

Coronavirus România. Cine își poate recupera banii pe biletele de avion, după suspendarea zborurilor spre și din Italia

Coronavirus România: Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii: spectacole şi meciuri interzise, şcoli închise şi limitarea călătoriilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net