Doi români suspectaţi de coronavirus, izolaţi într-un loc secret din Bucureşti

Ultima actualizare:

    China coronavirus: numărul deceselor este în creșterefoto: captura BBC
China coronavirus: numărul deceselor este în creșterefoto: captura BBC

Un centru special pentru izolarea pacienţilor suspecţi de coronavirus a fost pus la dispoziţie autorităţilor medicale de Primăra Capitalei. Deja doi români se află în locaţia respectivă. Este vorba despre doi bărbaţi aduşi duminică seara din Germania, unde fuseseră aduşi din China. Locul unde sunt investigaţi cei doi pacienţi este ţinut secret.

Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, a transmis, duminică seara, Ministerul Sănătăţii (MS).

„Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună şi nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într - un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, se arată în informarea MS.

Locul unde sunt izolaţi cei doi români, „secret de serviciu”

Două spitale din Bucureşti se ocupă de pacienţii de coronavirus. Este vorba despre Institutul Matei Balş şi Spitalul Victor Babeş. Însă, se pare că un nou spaţiu a fost pus la dispoziţia autorităţilor pentru izolarea persoanelor suspecte de contaminare cu virusul letal din China.   

Primarul general al Capitalei, Garbiela Firea, a anunțat luni că Primăria Capitalei a pus la dispoziție o locație în București unde să fie ținute în carantină timp de 14 zile persoanele suspecte de coronavirus. În acest moment, în această locație se află două persoane. 

„Am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă. Capacitatea totală a acestei locații este de 100 de persoane", a susținut Gabriela Firea.

Şi identitatea celor doi bărbaţi aduşi duminică seara din Germania este ţinută secretă. Până în prezent se ştie doar că sunt bărbaţi.  

Primarul Capitalei a precizat că deciziile cu privire la carantinarea acestor persoane sunt coordonate de secretarul de stat, Raed Arafat, iar în locul secret respectiv sunt duse persoanele care se întorc în țară din zone în care a fost confirmată prezența virusului și prezintă simptomele specifice. 

Citește și: 

Coronavirus România. Doi bărbați, suspectați de infecție cu virusul din China, la Timişoara

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net