Bilanțul pagubelor produse în București de protestele împotriva măsurilor sanitare

statie_distrusa.jpg

Stașie distrusă
Acesta este unul dintre cele patru refugii distruse la Piața Unirii. Fiecare costă 8000 de euro și au fost achiziționate pe vremea când primar era Gabriela Firea
Foto: pmb.ro
Citeste tot despre: 

4 stații STB distruse și două tonomate stradale sparte și golite de alimente. Sunt printre pagubele produse în centrul Capitalei de grupul dur al participanților la protestele împotriva restricțiilor anti-Covid.

Participanții la protestele desfășurate luni în Capitală s-au adunat în două locuri din București: Piața Universității(zona fântânii de la Arhitectură) și Piața Victoriei, în fața sediului guvernului. În total au participat la protest potrivit estimărilor Jandarmeriei București în jur de 4000 de persoane, printre care s-au aflat și parlamentari PSD și AUR.

Piața Unirii, locul celor mai mari distrugeri

În zona Piața Unirii în jurul orelor 2.00 un grup de aproximativ 100 de persoane, format în mare parte din adolesecenți suproteri ai echipelor de fotbal bucureștene au dus adevărate lupte cu jandarmii provocând mai multe distrugeri. Astfel, potrivit Poliției Locale București, au fost provocate următoarele pagube: 4 stații STB distruse, două tonomate stradale sparte și golite de alimente, 10 coșuri de gunoi rupte, 4 bănci răsturnate. Primăria Capitalei a încheiat, pe vremea fostului primar general, Gabriela Firea un contract pentru schimbarea tuturor refugiilor din stațiile de autobuz. Potrivit Municipalității, fiecare dintre noile refugii costă aproximativ 8000 euro, așa că distrugerea a patru dintre acestea ieri seară la Piața Unirii a produs pagube la 32000 euro

Comunicatul Jandarmeriei despre protestele din România

În 38 dintre cele 70 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane. Până în prezent, au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 650 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 400.000 de lei.

Amenzile au fost date în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară."Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă şi va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură  ordinea publică. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au încălcat legea", au precizat reprezentanţii Jandarmeriei într-un comunicat preluat de news.ro

 

Citește și

 

Prefectul Alin Stoica, despre protestul din Capitală: "Cei care au instigat la violență trebuie să plătească"

Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe faţă de noile restricţii. Oamenii dau foc măștilor de protecție

 

Loading...
 
 

Citește și

  • prefect capitala

    Protestul din Piața Victoriei, organizat împotriva noilor reguli impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei, s-a încheiat violent. Mai mulți huligani infiltrați între cei circa 100-150 de protestatari care se retrăgeau de la protestul din Piața Victoriei i-au atacat cu bolovani și sticle pe jandarmii care-i însoțeau. Câteva zeci de persoane au fost reținute de forțele de ordine și identificate. Marți, Prefectul Capitalei a transmis un mesaj privind violențele care au avut loc în seara de 29 martie.

  • Sute de persoane protestează, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, în pieţele centrale ale oraşelor sau în faţa prefecturilor şi scandează lozinci împotriva autorităţilor, reclamă dictatura medicală şi dau foc măştilor de protecţie. ”Libertate, te iubim” se scandează pe străzi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1