Prefectul Alin Stoica, despre protestul din Capitală: "Cei care au instigat la violență trebuie să plătească"

prefect-capitala.jpg

prefect capitala
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre protestele din Capitală
Sursă foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Protestul din Piața Victoriei, organizat împotriva noilor reguli impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei, s-a încheiat violent. Mai mulți huligani infiltrați între cei circa 100-150 de protestatari care se retrăgeau de la protestul din Piața Victoriei i-au atacat cu bolovani și sticle pe jandarmii care-i însoțeau. Câteva zeci de persoane au fost reținute de forțele de ordine și identificate. Marți, Prefectul Capitalei a transmis un mesaj privind violențele care au avut loc în seara de 29 martie.

Prefectul Capitalei Alin Stoica afirmă, după violenţele produse în centrul Bucureştiului la finalul manifestaţiei împotriva restricţiilor, că aceia care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Mai mult decât atât, potrivit Prefectului, cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, nu ar fi patrioți.

 ”Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă impotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.  Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris pe Facebook prefectul Capitalei.

Pe de altă parte, Prefectul Capitalei îi felicită pe jandarmi pentru "calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele".

Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai multe persoane violente infilitrate printre cei care manifestau au atacat cu pietre andarmii, la Piața Unirii, și au spart vitrinele magazinelor din zonă. În țară s-au semnalat mai multe incidente, în special la Craiova, Galați, Brăila sau Sibiu. Protestele au fost organizate de către AUR, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR, relatează Hotnews.ro. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5