Anunț de ultimă oră făcut de primarul Gabriela Firea despre Pasajul Doamna Ghica

Ultima actualizare:

    Primarul Capitalei Gabriela Firea spune că lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi gata la toamnăFoto: Primăria Capitalei
Primarul Capitalei Gabriela Firea spune că lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi gata la toamnăFoto: Primăria Capitalei

Proiectul de 28 de milioane de euro al Primăriei Capitalei pentru construcţia Pasajului Doamna Ghica se află în linie dreaptă. Primarul Gabriela Firea a anunțat că lucrarea va fi gata în această toamnă.

Zona Colentina-Obor, din sectorul 2, este extrem de aglomerată și poluată. Este mult zgomot, nu sunt locuri de parcare, astfel că Primăria Capitalei a gândit încă de anul un proiect care să descongestioneze cartierul sufocat de mașini.

Este vorba despre Pasajul Doamna Ghica, care începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica se fac la foc automat
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica se fac la foc automat

Lucrările sunt avansate, iar primarul Gabriela Firea promite că din toamnă se va circula pe el.

”Garantez că lucrările la Pasajul Doamna Ghica se încheie în această toamnă! Se lucrează la foc continuu. Respectăm termenele asumate pentru a finaliza pasajul rutier cât mai rapid! Realizarea acestui proiect este o prioritate pentru noi și este extrem de important pentru cetățenii Municipiului București și nu numai. Zona Colentina este tranzitată de toți șoferii care intră în Capitală dinspre DN2. La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat o etapă importantă: au fost finalizate coloanele aferente infrastructurii pasajului, 36 pe tot traseul pasajului. De asemenea, a fost făcut racordul între rețeaua nouă și cea existentă de gaze naturale. Astfel, în următoarele zile va fi posibilă descongestionarea traficului din zona intersecției pe sensul Obor – Fundeni. În urma finalizării coloanelor de la pila 1 și pila 2 au fost demarate lucrările pentru infrastructura și suprastructura acestora. Radierele pentru pila 1 și culeea 1 au fost deja executate iar suprastructura acesteia a fost finalizată. Având în vedere stadiul actual al lucrărilor, estimăm că atât structura cât și umplutura la rampa 1 vor fi finalizate până la sfârșitul lunii august. Continuă și lucrările de montare a bordurilor, realizarea infrastructurii de rutiere (carosabil, trotuare și parcări) precum și montarea stâlpilor pentru iluminatul stradal”, a anunțat astăzi, 24 august, edilul Capitalei.

Încep lucările de asfaltare a trotarelor, parcărilor și stațiilor de la Pasajul Doamna Ghica

Potrivit acestuia, la finalul săptămanii vor fi demarate lucrările de asfaltare pe trotuare, parcări și stațiile de autobuz. 

Acolo unde rețelele de utilități au fost relocate total, săptămâna viitoare încep lucrările pentru sistematizarea drumului. 

Accesul spre pasaj a fost reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi.

Muncitorii au finalizat coloanele aferente infrastructurii pasajului
Muncitorii au finalizat coloanele aferente infrastructurii pasajului

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate ținând cont de noua configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente, dar se vor păstra numărul și poziția celor trei stații de autobuz. 

Pasajul Doamna Ghica are o lungime de un kilometru

Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1,5 metri. 

Astfel, se va ține cont de caracteristicile funcționale și de intensitatea circulației pietonilor. Autoritățile locale spun că, odată finalizat pasajul, se vor elimina blocajele de trafic din zonă, va creşte viteza de circulaţie şi accesibilitatea zonei, se va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranţă, se vor reduce praful, zgomotul și noxelor și va prelua şi descărcarea apelor pluviale.

Lucrările la pasaj au început în mai 2019, iar lungimea totală a traseului este de un kilometru și a fost proiectat să se circule cu o viteză de 50 km/h.  

Mașinile în zonă circulă bară la bară
Mașinile în zonă circulă bară la bară

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/uite-cum-va-arata-pasajul-colentina-soferii-il-vor-traversa-din-toamna-lui-2020

https://www.click.ro/news/national/cum-arata-marile-santiere-neterminate-ale-capitalei-ce-stadiu-se-afla

https://www.click.ro/news/bucuresti/care-este-stadiul-lucrarilor-la-strapungerea-nicolae-grigorescu-splai-dudescu-cel-mai

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net