Așa va arăta Pasajul Colentina! Șoferii îl vor traversa din toamna lui 2020

Ultima actualizare:

    Peste intersecția str. Doamna Ghica-Șos.Colentina va apărea un pasaj rutier suprateran
Peste intersecția str. Doamna Ghica-Șos.Colentina va apărea un pasaj rutier suprateran

Intersecția Doamna Ghica-Șoseaua Colentina din sectorul 2 al Capitalei nu va mai fi coșmarul șoferilor. Primăria Capitalei va începe la sfârșitul lui august construcția unui pasaj suprateran cu două benzi pe sens peste Șoseaua Colentina. Lucrarea a fost încredințată unei companii a Municipalității care se obligă să o finalizeze în toamna lui 2020

Primăria Capitalei a găsit soluția pentru rezolvarea problemelor din infrastructură, repede și cu bani puțini. Contracte de construcție ale unor mari lucrări de infrastructură date companiilor din subordinea Municipalității. Primul astfel de contract este cel al Pasajului suprateran rutier peste intersecția dintre str. Doamna Ghica și Șos. Colentina și a fost dat Trustului de Clădiri Metropolitane. Proiectul datează din vremea primarului general Adriean Videanu și prevede ca pasajul să fie realizat peste Șos Colentina, cu două benzi pe sens. Contractul a fost semnat, în 16 mai, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu reprezentanții companiei. În valoare de circa 28 milioane de euro, construcția urmează să fie realizată într-un timp record.

”La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobați în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare și execuție. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile și execuția lucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA, pasajul va avea câte 2 benzi pe sens”, a anunțat Firea pe o rețea de socializare. Toată zona va fi transformată din punct de vedere al infrastructurii, fiind reconfigurate străzi și trotuare. Conform proiectului original, care acum va fi detaliat, pasajul va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Partea carosabilă din această intersecție va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi.”În plus, toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate țînând cont de nouă configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente. De asemenea, în conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri”, a dezvăluit Gabriela Firea.

De ce va fi construit acest pasaj? După construcția autostrăzii București-Ploiești, reprezentanții Primăriei și Poliției au fost asaltați cu reclamații despre blocajele de trafic apărute în zona intersecțiilor Doamna Ghica-Lacul Tei și Doamna Ghica-Colentina. Pasajul este considerat coluția optimă care va elimina blocajele de trafic din zonă, va crește viteză de circulație și va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranță. În plus, potrivit specialiștilor, se va reduce poluarea pentru că mașinile nu vor mai staționa mult în trafic.

Trustului de Clădiri Metropolitane București este una dintre cele 22 de companii înființate la propunerea Gabrielei Firea, singură înființată cu votul a două treimi dintre consilieri. Hotărârile de înființare pentru restul companiilor au fost anulate în instanță de USR, fiindcă au fost adoptate cu majoritate simplă, nu cu votul a două treimi dintre consilieri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net