Amenzi date la metrou pentru nerespectarea stării de alertă

Ultima actualizare:

    Polițiștii și jandarmii au dat 169 de amenzi la metrou, inclusiv pentru nepurtarea măștii de protecție
Polițiștii și jandarmii au dat 169 de amenzi la metrou, inclusiv pentru nepurtarea măștii de protecție

Poliţiştii şi jandarmii din Bucureşti au dat 169 de amenzi la metrou, săptămâna trecută. Cele mai multe au fost pentru încălcarea legii privind starea de alertă.

Poliţiştii şi jandarmii din Bucureşti au făcut, săptămâna trecută, controale pentru a verifica respectarea măsurilor de protecţie sanitară la metrou, fiind aplicate 169 de amenzi. Cele mai multe au vizat încălcarea legii privind starea de alertă.

”În săptămâna ce tocmai s-a încheiat, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliţie Transport Public a desfăşurat acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr 55/2020, măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul Covid-19, în staţiile şi garniturile de metrou. Pe parcursul celor șapte zile, în urma verificărilor efectuate, în  care au fost implicaţi şi reprezentanţi ai jandarmeriei, au fost constatate şi aplicate  169 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.360 lei”, au transmis, luni, reprezentanții Poliţiei Capitalei.

Sursa citată a precizat că 120 de amenzi au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020 privind starea de alertă, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri.

Ce interdicții sunt pe perioada stării de alertă

Poliţiştii au anunţat că aceste acţiuni vor continua, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru menţinerea unui climat de linişte publică. Documentul care stabilește starea de alertă prevede obligativitatea purtării măștii în spații închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun, în interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleaiași familii și este interzisă participarea la evenimente private în spații închise cu mai mult de 20 de persoane, iar în spații deschise, cel mult 50 de persoane.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/9-interdictii-stare-de-alerta-ce-nu-vom-avea-voie-sa-facem-dupa-15-mai

https://www.click.ro/news/social/cum-circulam-cu-autobuzul-trenul-taxiul-sau-avionul-starea-de-alerta-setul-complet-de

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net