Alegeri locale 2020. București: Acuzații grave de fraudă la sectoarele 1 și 5

Ultima actualizare:
La ora 1.30, reprezentanții USR se aflau încă la Biroul Electoral de Sector
La ora 1.30, reprezentanții USR se aflau încă la Biroul Electoral de Sector

Candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand, şi cel al PNL la Sectorul 5, Cristian Băcanu, afirmă că au descoperit fraude în procesul de raportare a rezultatelor votului către BEC.

Ei susțin că voturile lor din procesele verbale de la secțiile de votare au fost trecute în dreptul altor partide. Clotilde Armand a chemat Poliția la Biroul Electoral al Sectorului 1 şi a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către reprezentanții PSD, precum și folosirea unui spațiu al Primăriei drept sediu de campanie al social-democraților.

După mai bine de 24 de ore de la încheierea procesului electoral, mai existau rezultate neintroduse încă în sistemul electronic de centralizare a voturilor.

Clotile Armand a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor

Clotilde Armand, a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către reprezentanții PSD, atunci când a intrat în sediul direcției de salubrizare a Primăriei Sectorului 1, care se află în aceeași clădire cu cel al Biroului Electoral de sector.

„Am găsit niște procese verbale pe jumătate completate, am găsit acolo numele candidaților și niște voturi. Era clar că era acolo un sediu de campanie și am găsit în plus un teanc de procese verbale, originale, completate, ștampilate, pe care un tip le ducea din etajul 1 în etajul 2. Adică era un du-te-vino între etajul 1 și etajul 2 extrem de ciudat și cu documente care nu aveau de ce să fie mișcare între Biroul Electroral de sector și o direcție a Primăriei”, a spus Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1.

Din cealaltă tabără, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a depus la Biroul Electoral Central o cerere de renumărare a voturilor din Sectorul 1.

La ora 1 noaptea, reprezentanții USR erau încă la sediul cu probleme


    La ora 1.30, reprezentanții USR se aflau încă la Biroul Electoral de Sectorfoto: Facebook
La ora 1.30, reprezentanții USR se aflau încă la Biroul Electoral de Sectorfoto: Facebook

"Este ora 01.30 și încă suntem la sediul BES 1. Colegii mei reprezentanți în Biroul Electoral de Sector au peste 40 de ore de nedormit. Așa se luptă cu PSD. Până la ultimul vot. Aici, în fața acestei uși se simte spiritul USR PLUS. Colegialitate și echipă unită. Mulțumesc frumos tuturor celor care stau alături de mine. Și pesediștilor le transmit că voi sta aici până când lămurim lucrurile. Fără frică. Alături de colegii mei. Pentru apărarea unor principii", a scris Clotilde Armand pe Facebook, în noaptea de luni spre marți, 29 septembrie.

„La Sectorul 5 au fost renumărate voturile dintr-o secție de vot. Au fost găsite niște surprize, în sensul în care 90 de voturi fuseseră alocate altor formațiuni politice, dintre care 81 de voturi fuseseră alocate către Partida Romilor din România, fără că aceste voturi să existe fizic. Voturile respective fuseseră luate de la PNL. Ceea ce înseamnă undeva spre 20% din voturile din secția respectivă pentru că acolo au votat 520 de persoane”, a spus Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net