3.000 de angajați din București, testați gratuit de coronavirus. Categoriile vizate

Ultima actualizare:

    3.000 de angajați din București, ziariști, farmaciști, curieri, vânzători, ospătari, vor fi testați gratuit pentru coronavirus
3.000 de angajați din București, ziariști, farmaciști, curieri, vânzători, ospătari, vor fi testați gratuit pentru coronavirus

Începe o nouă campanie de testare în București. Primăria Capitalei anunță că 3.000 de angajați, din anumite categorii vulnerabile, vor afla gratuit dacă au coronavirus.

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat în ședinta de astăzi, 18 iunie, proiectul de hotărâre „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”.

”Prin acest proiect testam gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu Sars-Cov2: farmaciști, sportivi, ziariști, angajați ai magazinelor și teraselor, curieri. Dorim să limităm răspândirea noului virus în randul acestor categorii de angajați și al celor cu care intră în contact zi de zi. Pentru fiecare test PCR standard PMB va deconta, prin ASSMB, 200 de lei, unitătilor sanitare publice și/sau private afiliateî in cadrul proiectului, sumă decontată și de către Casa de sănatate”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Date despre proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”

  • Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total este de 633.000 lei;
  • Sunt eligibili cei care nu se afla în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de INSP;

Alte campanii de testare în București

Primăria Capitalei mai are în desfășurare alte campanii de testare: „Testăm pentru București” - unde s-au înscris circa 11.000 de bucureșteni, pentru a fi testați gratuit de COVID 19. Peste 3.000 de persoane s-au testat deja, doar trei teste fiind pozitive.

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Testarea se face la 13 clinici de stat și private, partenere în program.

Campania „Pentru cei care nu stau acasă” - ASSMB a achiziționat cele 3.000 de teste RT-PCR și le-a distribuit către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș”, unde au loc testarile.

Acest proiect, aprobat pe 10 aprilie, vizează testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/fost-oprita-testarea-pe-arena-nationala-actiunea-nu-are-autorizatie-de-la-dsp-ce-zice

https://www.click.ro/news/national/noi-reguli-de-testare-pentru-covid-19-au-fost-incluse-lista-celor-testati-persoanele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net