Liftiera a câștigat războiul cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și s-a întors la serviciu

ministrul-muncii-violeta-alexandru.jpg

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu mai vrea liftieră în instituția pe care o conducem dar nu poate renunța la ea
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu mai vrea liftieră în instituția pe care o conducem dar nu poate renunța la ea

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a pierdut războiul în fața liftierei pe care o dăduse afară. Aceasta s-a întors la muncă, pentru că nu este angajata ministerului, ci a firmei care oferă mentenanța liftului. În plus, acesta fiind vechi nu poate funcționa singur.

În urmă cu trei zile, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că a dat-o afară pe liftieră, pentru că nu are nevoie de serviciile ei.

“Tradiția conform căreia când Ministrul Muncii pleca din cabinetul său și până parcurgea, în 30 de secunde, distanța până la lift, secretariatul suna și transmitea liftierei să aducă liftul la etajul 2 (la cabinetul ministrului) și să deschidă larg ușa ca să nu facă demnitarul vreun efort, se oprește la 2019. Urc și cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton. Bun simț, normalitate, revizie pentru folosire fără liftieră”, a scris demnitarul pe pagina sa de Facebook.

Liftiera s-a întors la Ministerul Muncii pentru că nu este angajata instituției

Iată însă că liftiera a revenit la locul de muncă, pentru simplul fapt că nu este angajata instituției, iar elevatorul nu poate funcționa altfel.

”Haideți că am elucidat și Epopeea Liftiera de la Ministerul Muncii. Liftul este unul foarte vechi, iar în contractul de mentenanță (semnat cu aceeași firmă care operează lifturile din Palatul Parlamentului, în urmă cu mulți ani) se menționează că este autorizat doar pentru a fi operat de un liftier pregătit în acest sens, liftierul nefiind angajat al ministerului, ci al firmei în cauză. Operarea liftului fără liftier presupune retehnologizarea acestuia și reautorizarea în acest sens, doar că Ministerul Muncii își are sediul în clădirea Ministerului de Interne, astfel că nu poate face investiții într-un bun care nu îi aparține. MAI a obținut fonduri pentru reabilitarea întregii clădiri, în care își mai are sediul și Ministerul Sănătății, astfel că nu poate rata proiectul pe motiv că ar fi reparat un singur lift, iar, astfel, cheltuielile s-ar dubla, pe același bun din clădire. În concluzie, liftiera rămâne la Ministerul Muncii! Stimabila Violeta Alexandru a ajuns să consume inutil energie în războaie cu o liftieră, care a mai și câștigat. Între timp, alocațiile copiilor nu sunt dublate, pensia minimă este înghețată, salariul minim pentru studii superioare, la fel, înghețat, iar altele sunt sub semnul întrebării”, a scris la rândul lui pe Facebook Cristian Vasilcoiu, consilierul parlamentar al Olguței Vasilescu.

Până la această oră, ministrul Violeta Alexandru nu a răspuns solicitării de a ne preciza dacă este adăvărat că nu poate renunța la serviciile liftierei și ce va face în acest caz.

 

Citește și:

https://www.click.ro/motivul-pentru-care-ministrul-muncii-dat-o-afara-pe-liftiera-institutiei

https://www.click.ro/news/national/razboi-intre-ministrul-muncii-si-casa-de-pensii-pe-actele-pensionarilor-ce-trebuie-sa

 

 

 

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1