De ce să pui un cartof în varza murată. Te ajută să scapi de o mare problemă

Ultima actualizare:

Deja ne aflăm la mijloc de noiembrie, cu alte cuvinte, perioada perfectă pentru a pregăti murăturile pentru iarnă! Însă, dacă vrem să gătim deja o mâncare cu varză murată, avem la dispoziție nenumărate opțiuni, în comerț! Din păcate, există riscul ca acestea să fie mult prea sărate pentru a putea fi consumate! Dar, un truc ingenios ne poate salva masa!

Cartoful poate extrage excesul de sare din varza murată / foto: Shutterstock
Cartoful poate extrage excesul de sare din varza murată / foto: Shutterstock

După cum putem observa, deja am ajuns și la mijlocul lunii noiembrie, iar pentru gospodinele din țara noastră, această perioadă din an este perfectă pentru pregătirea murăturilor pentru iarnă!

Cu toate acestea, în comerț există tot timpul nenumărate opțiuni de varză murată, iar dacă ne este poftă de sarmale, putem pregăti o oală oricând! Dar, după ce am pregătit toate ingredientele și începem să gătim, putem avea surpriza neplăcută de a vedea că aeasta este mult prea sărată!

Ei bine, acest lucru nu trebuie să ne descurajeze! Există un truc ingenios pe care îl putem folosi la varza murată, care ne va scăpa de gustul prea sărat! Mai exact, trebuie să adăugăm un cartof! Lăsat în apa în care vom pune varza murată, acesta poate extrage eficient excesul de sare, iar mâncarea noastră va fi mai delicioasă ca oricând!

Varza murată prea sărată poate fi salvată cu ajutorul unui cartof

Așa că, indiferent dacă folosim acest truc pentru a scăpa de sarea în exces din varza murată din comerț, sau poate chiar și noi am scăpat prea multă sare atunci când am pus murăturile acasă, cartoful este o opțiune ingenioasă pentru a repara problema.

Desigur, pe lângă cartof, mai avem la îndemână și alte opțiuni, pentru a grăbi procesul. Unul dintre ele este, poate, cel mai comun. Cu cel puțin o oră înainte de a începe să gătim, punem varza la desărat, în apă! Desigur, dacă gustul este exagerat de sărat, poate fi nevoie ca aceasta să fie lăsată chiar și peste noapte!

În cele din urmă, indiferent cât de sărată poate să fie varza, există modalități de a ne salva mâncarea, dacă știm ce trucuri să folosim!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
zodii pixabay jpg
1 zodii noroc la bani jpg jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (2) jpg
costume de ceremonie (1) jpg
sorin bontea instagram jpg
Top 3 aspecte cheie in prepararea meselor (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net