Uite cum te încalţi ca să nu te uzi la picioare!

Citeste tot despre: 

În fiecare an, aceeaşi poveste: odată cu topirea zăpezilor, oraşele devin adevărate zone lacustre, iar mersul pe jos e un coşmar. De cele mai multe ori, ajungem la destinaţie cu picioarele ude, cu cizmele murdare şi plini de nervi. Este o perioadă în care ar trebui să avem mare grijă cum ne încălţăm. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont ca să ai picioarele uscate şi să nu-ţi distrugi încălţămintea.

Încalţă cizme de cauciuc!

Te-ai săturat să sari peste bălţi şi să te scufunzi până-n gât în noroaie? Cizmele de cauciuc sunt ideale în această perioadă, mai ales dacă mergi mult pe jos. Apa de pe străzi se adună, de multe ori, lângă borduri, deoarece canalizarea este înfundată. Nu mai vorbim despre gropile din asfalt printre care facem slalom. Practic, ar trebui să fim mari atleţi pentru a evita să ne udăm la picioare. Cizmele de cauciuc te vor ajuta să scapi de această grijă.


Poartă ghete înalte cu talpă groasă!

Chiar dacă reuşeşti să eviţi bălţile de pe străzi, nu înseamnă că vei avea picioarele uscate. Asta, dacă porţi încălţămintea cu talpă subţire. Recomandat este să încalţi bocanci sau ghete înal­­te până la glezne, cu talpă groasă şi solidă. Talpa nu ar trebui să fie cusută sau lipită, ci turnată, tocmai pentru a împiedica pătrunderea umezelii.

Cumpără încălţăminte din piele!

Sau, mai bine zis, evită ghetele din material textil sau piele întoarsă. Cele mai recomandate încălţări sunt cele din piele naturală, deoarece sunt extrem de rezistente. Materialele textile, pielea întoarsă şi chiar şi fâşul nu fac faţă bălţilor prin care vei intra în aceste zile.

Lasă UGG-urile acasă!

Cizmele de tip UGG ar trebui lăsate, în această perioadă, acasă.  Materialul acestora absoarbe apa ca un burete, iar tu vei fi nevoită să stai cu picioarele ude întreaga zi. Mai mult, apa, noroiul şi soluţiile împrăştiate pe străzi pentru topirea gheţii vor deteriora materialul care se va păta sau decolora.

Nu purta ghete cu şiret!

Dacă ştii că vei avea foarte mult de mers pe jos, evită încălţămintea cu şiret sau care se închide cu capse. Astfel de modele nu-ţi vor proteja picioarele de umezeala de afară. Imaginează-ţi cum cobori din autobuz, cu picioarele direct într-o mare baltă. Apa va pătrunde în ghete pe la şireturi. Recomandat este să încalţi ghete sau cizme cu fermoar, însă modelele care se trag direct pe picior, fără să prezinte vreo modalitate specială de închidere, sunt ideale în cazul în care nu vrei să te uzi la picioare.

Foloseşte produse pentru impermeabilizare!

În majoritatea magazinelor de încălţăminte din ţară există numeroase produse pentru impermeabilizare precum spray-uri, ceară şi diferite creme care ţin umezeala la distanţă. Este bine să cumperi astfel de produse atât pentru încălţămintea din piele naturală sau sintetică, cât şi pentru cea din piele întoarsă. Înainte de a folosi produsul, curăţă bine cizmele sau ghetele.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1