Cum te pregătești atunci când vrei să întemeiezi o familie: 5 sfaturi utile

noua_casa_prima_casa_1290675169.jpg

Sursă foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Întemeierea unei familii poate fi o etapă extrem de emoționantă pentru orice cuplu, însă înseamnă și numeroase schimbări asupra stilului tău de viață, dar și a finanțelor. În calitate de viitori părinți, este natural să vă puneți numeroase întrebări despre bugetul familiei, cum veți reuși să echilibrați munca și viața personală, dar și ce puteți face pentru a-i asigura copilului un start bun în viață.

Chiar dacă este o perioadă care poate veni cu multe incertitudini, există diferite soluții care te pot ajuta să te pregătești pentru viața de familie. Iată ce ai putea face în acest sens:

Ia o pauză

Având în vedere beneficiile legislative de care se pot bucura părinții, ar trebui să te interesezi despre ce presupune concediul de maternitate și cel pentru creșterea copilului, dar și care este indemnizația care ți se cuvine. Este important de menționat că nu doar mama poate sta acasă cu copilul, ci și tatăl poate opta pentru concediu paternal.

Această perioadă liberă se va dovedi extrem de benefică deoarece veți avea ocazia de a vă deconecta de la viața profesională și de a vă ocupa de creșterea și îngrijirea celui mic.

Găsește un loc nou

De multe ori, mărirea familiei vine cu nevoia de a găsi un spațiu de locuit mai mare, unde cel mic să poată avea propria cameră. Deși achiziția unei noi locuințe poate părea un lucru dificil, există, din fericire, soluții la care poți apela. Una dintre soluțiile care îți sunt la îndemână este să apelezi la programul noua casa (prima casa), printr-un împrumut garantat de stat.

Vei putea achita astfel în rate, fără să fie nevoie să ai toată suma de bani pentru cumpărarea unei locuințe. În acest fel îți va fi mai ușor să îți gestionezi restul bugetului necesar pentru noua etapă din viața de cuplu.

Regândește bugetul

În mod evident, creșterea unui copil înseamnă și noi cheltuieli. De la haine și până la educație, rechizite, mâncare și alte cheltuieli care vor apărea pe parcursul timpului, este necesar să știi cum să gestionezi cât mai bine bugetul familiei.

Așadar, începe prin a verifica ce cheltuieli aveți, ce buget puteți economisi, dar și care sunt cheltuielile la care puteți renunța, cel puțin pentru o perioadă de timp. Dacă ai un plan financiar bine pus la punct, îți va fi mai ușor să acoperi nevoile care vin odată cu întemeierea unei familii.

Optează pentru o asigurare de viață

O asigurare de viață se poate dovedi una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru viitorul familiei tale și pentru siguranța financiară a celor dragi. Astfel, vei avea de achitat o sumă lunară și, în cazul unei situații neprevăzute, tu și familia ta nu va trebui să vă faceți griji din punct de vedere financiar. Asigurarea de viață poate acoperi diferite situații și riscuri, precum accidente de muncă, invaliditate sau spitalizare.

Apelează la un ajutor

Uneori, chiar dacă ai vrea să le faci pe toate, grija pentru un copil nu îți permite să ai timp suficient pentru a te ocupa și de alte treburi casnice. Chiar dacă puteți împărți sarcinile, s-ar putea să îți fie mult mai util ajutorul unui prieten apropiat sau al unei rude. În acest fel nu vă veți simți copleșiți și vă veți putea bucura din plin de noua etapă din viața voastră.

Așadar, viața de familie vine cu noi responsabilități, dar și cu bucurii pe măsură. Stabilește un plan financiar bine pus la punct, caută un loc unde să petreceți timp de calitate împreună și nu ezita să apelezi la ajutor atunci când ai nevoie.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5