Ce trebuie să facem ca să nu aducem coronavirusul în casă. 10 sfaturi de la un medic pediatru

mihai-craiu.jpg

Mihai Craiu este medic pediatru
Pediatrul Mihai Craiu recomandă mișcare și soare
FOTO Facebook/Spitalul virtual pentru copii

Coronvirusul nu pare să se dea dus așa ușor. Oamenii par să fi înțeles că o igienă strictă i-ar ajuta să se țină departe de probleme. Tot mai mulți se spala foarte des pe mâini, stau departe de aglomerație și își fac cumpărături de cel mult o dată pe săptămână. Însă aceste măsuri nu sunt suficiente. La întoarcerea în domiciliu trebuie luate măsuri suplimentare pentru a nu aduce virusul în casă. Iată 10 sfaturi de la un specialist.

recomandari-coronavirus.jpg

Recomandari preventie coronavirus
Uite cum să nu aduci coronavirusul în casă
foto: Facebook
Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia despre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem atunci când ne întoarcem acasă pentru a nu aduce coronavirusul în interiorul locuinţei. Medicul spune că sunt gesturi care trebuie să devină „reflexe de protecţie” pentru toată lumea, deoarece „această stare gravă de lucruri va dura mult, potrivit adevarul.ro.

Ce trebuie să facem ca să nu aducem coronavirusul în casă. 10 sfaturi de la un medic pediatru 

 

1. Când vă întoarceţi acasă (în cazul în care TREBUIE să lucraţi) NU atingeți absolut nimic.

 

2. Pantofii scoşi chiar la uşa (dnul dr. Virgil Musta face recomandarea clară - nu folosiţi aceeaşi pantofi şi afară si în casă!!) 

 

Dacă puteţi pune la intrare un preş ce ar putea fi udat cu soluţie de cloramină este şi mai bine, căci veti scadea riscul de a aduce virusul în casă pe tălpi.

 

3. Dezinfectaţi (tot ca la pantofi!) lăbuţele animalelor de companie, când reveniţi in casă.

 

4. Scoateţi hainele utilizate afară si puneţi-le separat, lângă intrare; nu le duceti in casă.

 

5. Lăsaţi cheile, portofelul, geanta etc intr-o cutie/coş la intrarea in casă. La fel ca şi hainele, acestea nu pot fi plimbate prin casă!!

 

6. Faceţi duş sau, în cazuri extreme, spălaţi foarte de bine zonele expuse. Adică mâinile, faţa, gâtul etc.

 

7. Spălaţi/dezinfectaţi des telefonul, ochelarii etc. La fel ca şi mânile, cu soluţii alcoolizate sau, dacă e posibil, cu spumă de săpun si apă.

 

8. Dezinfectati cu înălbitor diluat suprafaţa obiectelor purtate afară. Şi evident clanţa uşii!

 

9. Dacă aţi purtat mănuşi trebuie să le scoateţi cu grijă (întoarse pe partea cealaltă) şi le aruncaţi in pubelă închisă. Apoi spălaţi mâinile BINE.

 

10. Obiectivul principal este reducerea riscului, dacă nu putem face dezinfecţie totală.

 

Cât va dura starea de urgență

Medicul mai spune că ”această stare gravă de lucruri va dura. Mult. Nu 2 sau 3 săptămâni. Nu până la Paste sau la 1 Mai... Formaţi-vă reflexe de protecţie pentru a vă feri. Pe voi, pe toți cei dragi şi pe orice altă persoană din jurul vostru. Toate astea ţin doar de noi. Nu de stat, Guvern, OMS sau oricine altcineva”.

Doctorul Mihai craiu a mai atas atenția că preţul plătit pentru băşcălie sau ignorare voită este prea mare pentru a fi neglijat.

În România, numărul celor contaminați cu virusul mortal a trecut de 1.000. Rapoartele medicale arată că 24 de oameni au murit deja din cauza coronavirusului. Iar în această criză globală, medicii ne sfătuiesc să avem grijă de sănătatea noastră respectând regulile de igienă.

 

Citește și: 

EXCLUSIV Smiley, primul interviu din izolare: “Îmi lipsesc îmbrățișările celor dragi”. Ce schimbări au apărut în viața lui

Strângerea de mână datează de 2.800 de ani. Azi e „pusă la zid” de coronavirus

Premierul Orban şi noul ministrul sănătăţii Nelu Tătaru, salut inedit

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1