3 secrete ale ciorbei: Cătălin Scărlătescu îți spune cum să gătești

catalin_scarlatescu_gateste.jpg

catalin scarlatescu secrete ciorba gateste
Cătălin Scărlătescu folosește mereu apă stătută atunci când gătește o ciorbă
foto: arhiva personală

Chef Cătălin Scărlătescu (43 de ani) este unul dintrei cei mai de temut jurați ai show-ului culinar „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”. Cu toate acestea, a împărtășit, în exclusivitate pentru Click!, câteva dintre cele mai importante secrete ale ciorbei, secrete pe care orice gospodină ar vrea să le afle.

 • Care sunt trei secrete ale ciorbei?

Cătălin Scărlătescu: Primul secret e cum îţi alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsaţi apa din care facem ciorbă cel puţin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori, pentru că mai zboară din clor. Şi pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcţie de tipul de carne cumpărat şi aici trebuie să ştii să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la aşa ceva.

Cătălin Scărlătescu pregătește două cărți de bucate

 • Tu te duci singur să faci piaţa?

Cătălin Scărlătescu: Niciodată... Pun mâna pe telefon, să vină. Şi vin băieţii care aduc tot felul de ingrediente şi-mi prezintă.

 • O carte de bucate?

Cătălin Scărlătescu: Am început două... Și mai durează.

Cătălin Scărlătescu face călătorii în scop culinar

 • Vreo bucătărie anume?

Cătălin Scărlătescu: Ei, uite, eu sunt fan călătorii și de fiecare dată când călătoresc merg doar în scop culinar. Pe nde mă duc, acolo hai să bem, hai să mâncăm. Am filmulețe, am caiete scrise, am cărți. Eu, spre deosebire de alții, pot să fac ce vreau eu, oricând, dacă n-am contract... doar cu Antena 1, iar Antena 1 a spus „Dezlănțuiește-te tată, fă ce vrei tu. Exprimă-te culinar cum vrei”... de ambele.

 • Vreo rețetă inventată de tine?

Cătălin Scărlătescu: Sunt vreo câteva.

Cătălin Scărlătescu: „Peștele îl mănânc oricum, și crud, și prăjit, și uscat, și neuscat”

 • Și o să le găsim în carte?

Cătălin Scărlătescu: Sigur că da. Dar nici nu m-am gândit că trebuie să mă apuc de inventat rețete, pentru că dacă e așa, aș inventa una la 3-5 zile. Deocamdată vreau să le perfecționez bine de tot pe astea pe care le-au inventat alții.

 • Care este mâncarea ta preferată?

Cătălin Scărlătescu: Din mare mănânc din orice poziție. Pește. Peștele îl mănânc oricum, și crud, și prăjit, și uscat, și neuscat. Prefer peștele alb din mare, are un gust mult mai interesant decâtpeștele de baltă.

 • Le găsim la berăria unde lucrezi tu?

Cătălin Scărlătescu: Nu. Berăria este un restaurant comun, unde eu nu-mi permit să aduc niște ingrediente foarte scumpe. Acolo vin oameni din toate păturile sociale. Dar pot să mă dau mare că am cel mai frumos și cel mai gustos șnițel din oraș... la Viena... Te rog frumos să mă crezi că nu există nici o diferență, decât de ambient. La noi se vorbește românește, dar se mănâncă același șnițel.

 • Ai descoperit rețeta, sau ți-a dezvăluit-o cineva?

Cătălin Scărlătescu: Nu... Eu sunt țăcănit de meserie. Eu fac tot posibilul să ajung și la ea în dormitor, dar și la ăla în bucătărie. Dacă-mi pun ceva în cap, n-are cum să nu se-ntâmple.

Loading...
 
 

Citește și

 • catalin scarlatescu hells kitchen burlac

  Cătălin Scărlătescu (43 de ani) este, fără doar și poate, un burlac convins, deși colegii săi de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” sunt familiști până în măduva oaselor. Durul jurat a explicat, pentru Click!, de ce nu s-a căsătorit încă. Cătălin Scărlătescu explică și ce calitate de preț ar trebui să aibă o femeie ca să-l convingă să o ducă la altar.

 • Catalin scarlatescu diana dumitrescu

  Cătălin Scărlătescu (43 de ani) a fost descusut de secrete la Click! Celebrul jurat de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” (Antena 1) a povestit cum a ajuns pe micul ecran. Povestea este și mai frumoasă, având în vedere că are legătură cu o femeie râvnită de mulți bărbați, Diana Dumitrescu (33 de ani).

 • Catalin Scarlatescu sincer Anca Bejan

  Acum trei luni, chef Cătălin Scărlătescu avea 123 de kilograme. În doar o lună, juratul de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucatarilor” (Antena 1) a slăbit peste 20 de kilograme. Cum a reușit a povestit chiar pentru Click!

 • cele mai bune restaurante din bucuresti

  Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune restaurante din București, sau în general, întreabă un bucătar chef. Special pentru Click!, Cătălin Scărlătescu (43 de ani) a realizat un astfel de clasament, ca să știi ce alegere să faci atunci când vrei să mănânci în oraș. De asemenea, Cătălin Scărlătescu a povestit și cum poți face o altă alegere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1