10 greşeli care ne strică relațiile amoroase

cuplu.jpg

relatii amoroase cuplu motive despartire
Nu încerca să-l schimbi pe cel de lângă tine!

Psihologul Alexandru Pleșea spune că relațiile amoroase, care sunt supuse plăcerilor, confortului, încărcării egoismului sau ale altor interese efemere, au un înveliș fin care va dispărea odată cu primul obstacol comportamental care apărea. Cum ar fi, de pildă, înșelatul. Potrivit specialistului, există o serie de cel puţin zece motive pentru care relațiile amoroase se destramă.

„Ne amăgim când spunem că plecăm în vacanță pentru deconectare, pentru că mintea cu preocupările rămâne acolo de unde am plecat. În realitate, o astfel de vacanță este folositoare doar trupului. Psihicul nostru rămâne mereu în alertă, deoarece nu ştim să-l potolim, să-l liniştim. Rutina este modalitatea prin care ne responsabilizăm pentru confort și plăcere, iar cu ea, relația dintre cei doi care formează un cuplu există până la un moment dat. Relația El – Ea nu poate exista în rutină, ci poate trăi prin voință, unde fiecare din ce doi renunță fiecare la el însuși pentru celălalt. O astfel de disciplină este grea, deoarece ego-ul vine și o demontează”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Potrivit acestuia există cel puțin zece motive care distrug relația de cuplu. Iată care sunt acestea!

# Deschiderea sinceră către alții, și mai puțin către partener;

# Așteptările continue, ca partenerul să fie altfel decât este;

# Deciziile solitare și lipsite de argumente;

# Sexul încărcat de fantezii și roluri;

# Lipsa unui scop comun, dorit de ambii;

# Completarea virtuților interioare pentru ambii (de ex: ea are răbdare, el nu);

# Lipsa de intensitate sexuală;

# Iluzia involuntară continuă despre partener când nu este lângă tine;

# Lipsa de afecțiune și exprimarea trăirilor;

# Închiderea ochilor la greșelile și slăbiciunile altora.

„În ciuda ritmului alert de viață, mintea și inima fiecăruia are nevoie de  timp, practică și experiențe împreună, pentru a crea unitatea, cea care devine responsabilă pentru eliminarea motivelor de despărțire”, încheie psihologul Alexandru Pleşea

Loading...