Catastrofă în Croaţia: Pagube de 140 de milioane de euro provocate de inundaţii

Ultima actualizare:

Vezi şi:

Belgradul, ameninţat de inundaţii. Dunărea a atins cota de alertă!

Peste România va veni urgia meteo!

Trupele au ca scop şi evacuarea locuitorilor dacă situaţia va continua să se degradeze, precizează ministerul, citat de Agerpres.

O unitate de 200 de militari şi mijloace logistice importante au fost trimise în regiunea satelor Sumarina, Secerana şi Luc, situate în apropierea frontierei croate cu Ungaria şi Serbia.

Aceste localităţi sunt situate de-a lungul râului Karasica, ale cărui ape sunt în creştere de câteva zile în urma ploilor diluviene care s-au abătut asupra mai multor regiuni agricole din estul Croaţiei, transformându-le în mlaştini, potrivit presei.

Circa 500 de persoane, între care pompieri, membri ai serviciilor de protecţie civilă, dar şi localnici, au lucrat în continuu pentru a repara digurile care au început să cedeze în faţa valurilor.

Zece camioane militare sunt pregătite pentru a evacua circa 1.800 de localnici din cele trei sate ameninţate, în caz de deteriorare a situaţiei.

Alţi 400 de militari acţionează de joi în estul Croaţiei pentru a veni în ajutorul populaţiei sinistrate care încearcă să facă faţă inundaţiilor. Alţi o mie sunt în stare de alertă, gata oricând să intervină, potrivit Ministerului Apărării.

Mai multe regiuni din Croaţia Orientală au suferit puternice inundaţii în ultimele zile. O sută de familii au fost evacuate din mai multe sate ameninţate de apele în creştere.

Pagubele provocare acestor regiuni agricole sunt estimate la circa un miliard de kunas /137 milioane de euro/, potrivit presei locale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net