Peste România va veni urgia meteo!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Furtună violentă în Capitală / Un stâlp a fost doborât de vijelie în cartierul BerceniRomânia se va confrunta cu furtuni din ce în ce mai puternice, cu inundaţii şi alunecări de teren tot mai dese şi mai păgubitoare. Specialiştii europeni spun că numărul tornadelor va fi din ce în ce mai mare, iar în Bărăgan se va întinde în curând un mare deşert.

Vezi şi:

Catastrofă în Croaţia: Pagube de 140 de milioane de euro provocate de inundaţii

Belgradul, ameninţat de inundaţii. Dunărea a atins cota de alertă!

Turnu Măgurele, sub ameninţarea Dunării

Tot mai mulţi specialişti europeni susţin un scenariu înfricoşător cu fenomene meteo din ce în ce mai puternice şi mai păgubitoare. Ţara noastră este inclusă în aria în care aceste fenomene vor avea loc.

De pildă, despre Bărăgan se spune că va fi atât de uscat, încât se va transforma curând într-un deşert din care doar cămilele vor lipsi.

Prognoza hidrologică pe următoarele trei luni indică un deficit mare de apă în sol în sudul Olteniei, Bărăgan şi Dobrogea, adică fără picătură de ploaie, luni în şir.

În aceste condiţii, furtunile devin din ce în ce mai puternice şi se pot forma tornadele.

"Bărăganul este cea mai caldă şi mai secetoasă zonă din ţară.Tornadele au devenit în ultimii ani fenomene obişnuite în România dar nu se pot compara ca putere cu cele din SUA. Într-adevăr, se constată o creştere a frecvenţei acestor fenomene şi sunt prezente cam peste tot în Europa.La noi, par neobişnuite, pentru că nu le-am prea văzut, abia în ultimii ani când au fost înregistrări video am avut şi dovada existenţei lor. În ultimele zile, am primit înregistrări de la Brăila, Galaţi, iar săptămâna trecută, a fost una în Ardeal ", ne-a explicat Aurora Bell, specialist ANM.

Inundaţii devastatoare

Pentru acest an, hidrologii au anunţat ploi din belşug, periculoase pentru nordul şi vestul ţării, cu risc mare de inundaţii

Alunecări de teren

Defrişările masive sunt cauza alunecărilor de teren din ultimul timp, iar specialiştii spun că vor fi tot mai multe şi mai grave.

Furtuni puternice

În timpul verii, furtunile vor fi mai puternice, cu fulgere uriaşe şi periculoase. Se vor isca brusc, atunci când peste un aer fiebinte vapătrunde un curent rece şi umed

Secetă şi foamete

Bărăganul şi Dobrogea se vor usca sub soarele nemilos din următorii ani. Oamenii se vor uita în zadar la cer pentru o umbră de nor, iar curând totul va deveni un deşert, spun specialiştii

Grindina va lăsa oamenii fără recolte

Aproape că nu mai există furtună şi ploaie fără căderi de grindină. Agricultorii sunt disperaţi că "piatra" le pune la pământ culturile, şi aşa greu încercate de lipsa ploilor

Mai citeşte:

Furtună violentă în Capitală / Un stâlp a fost doborât de vijelie în cartierul Berceni

Treziţi din somn de viitură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net