Europa, ameninţată de inundaţii. Dunărea a atins cota de alertă! - VIDEO

Ultima actualizare:

    Debitul Dunării este în creştere
Debitul Dunării este în creştere

Ploile puternice au provocat inundaţii în Europa Centrală în această săptămână, obligând mii de persoane să îşi părăsească locuinţele.

Apele Dunării au atins cota de alertă în Belgrad şi Bratislava, iar autorităţile se pregătesc pentru a lua măsuri de urgenţă împotriva inundaţiilor.

"Nivelul Dunării creşte cu 1 cm pe oră. Vom începe să aplicăm măsuri anti-inundaţii", a precizat Slobodan Stojicic, din cadrul primăriei Belgradului, citat de Agerpres.

În urma topirii zăpezii şi a ploilor abundente, 10 persoane au murit în inundaţiile produse în zone rurale din Serbia, de la începutul anului. În Slovacia şi Polonia, mii de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, iar în Bratislava a fost declarată stare de urgenţă. Nivelul Dunării a trecut de opt metri, iar apele ameninţă şi ţara noastră.

În zonele în care apele s-au retras, au urmat alunecări masive de teren. În sudul Slovaciei, şoselele s-au crăpat, iar singurul mijloc e transport viabil rămâne elicopterele armatei. Forţe armate au intervenit şi în estul Croaţiei, pentru a sări în ajutorul celor care se luptă cu apele în creştere ale râurilor, a anunţat Ministerul al Apărării.

Situaţia este la fel de rea şi în Polonia. Digurile care protejează oraşul Sandomierz, refăcute recent, au cedat din nou.

Citeşte şi:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net