Rezolvări Matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Cum trebuiau făcute exercițiile

Ultima actualizare:

    Rezolvări matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Un profesor de matematică a făcut exercițiilefoto: Mediafax
Rezolvări matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Un profesor de matematică a făcut exercițiilefoto: Mediafax

Miercuri, 26 august, elevii de clasa a XII-a au dat proba obligatorie a profilului la examenul de maturitate. În articolul cu rezolvări matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă, cei care au susținut miercuri examenul pot afla cum ar fi trebuit să efectueze calculele exercițiilor primite.

Rezolvări Matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Elevii au primit la ora 9.00 subiectele pentru proba obligatorie de profil. Cei de la real au susținut examenul la matematică, unde au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare notate cu câte 30 de sutimi, 10 sutimi urmând să fie acordate din oficiu. Iată cum ar fi trebuit rezolvate exercițiile.

Rezolvări Matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Profilul tehnologic

Profesorul de matematică Costel Chiteș, de la Colegiul Național „Tudor Vianu”, a vorbit, pentru Adevărul, despre rezolvări matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă, declarând că subiectele au o dificultate similară cu cele din sesiunea de vară. La profilul tehnologic, la primul subiect, cerința 1, exercițiul trebuia transformat în fracție ordinară și verificat rezultatul.

A doua cerință putea fi rezolvată prin trasarea graficului funcției, din care rezultau rădăcinile -1 și 0. La cerința 3, odată ce elevul ajungea la cantități pozitive, putea ridica la pătrat. La cerința 4, „un obiect costă 150 de lei și ni se cere să determinăm prețul după o scumpire cu 30%. Rămâne 45, deci scumpirea este de 45 de lei, pe care îi adunăm la 150 și este vorba de 195 de lei răspuns final”, a explicat profesorul.

Rezolvări matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Pentru cerința 5, observația lui Costel Chiteș a fost accea că pentru determinarea distanței este indicat ca elevul să vizualizeze problema. La cerința cu numărul 6, triunghiul este isoscel, astfel, AB va fi egal cu Ac, adică va avea cinci unități.

Rezolvări Matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Când vor fi afișate rezultatele

După proba obligatorie a profilului la bacalaureat, care s-a desfășurat miercuri, 26 august, a mai rămas proba la alegere a profilului, care urmează să aibă loc vineri, 28 august. După terminarea tuturor probelor scrise, profesorii urmează să corecteze lucrările tuturor elevilor examinați în a doua sesiune.

Rezolvări matematică Bac 2015, sesiunea de toamnă: Rezultatele vor fi afișate, pentru prima dată, marți, 1 septembrie, până la ora 16.00. Contestațiile vor putea fi depuse tot atunci, în intervalul orar 16.00. Apoi, urmează o perioadă de două zile, 2 și 3 septembrie, de corectare a contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 4 septembrie.

Rezultate BAC 2015 – sesiunea de toamnă. Cum s-au descurcat elevii în acest an

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net