Tratament cu plasmă pentru un pacient în stare critică de la Timișoara. Ce spun medicii

Ultima actualizare:

    Plasma de la pacienții vindecați, folosită pentru tratamentul bolnavilor în stare criticăFOTO: ASSMB
Plasma de la pacienții vindecați, folosită pentru tratamentul bolnavilor în stare criticăFOTO: ASSMB

Un pacient bolnav de COVID-19, aflat în stare critică la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a primit plasmă. Este pentru prima dată când medicii bănățeni administrează un astfel de tratament. În acest spital mai sunt internați 24 de pacienți la Terapie Intensivă.

Pacientul care a primit tratamentul cu plasmă are sub 50 de ani. Medicii din Timișoara au avut de ales din protocolul naţional între 3 scheme, scrie news.ro. Fie să administreze doza de 3 pungi a câte 200 ml odată, fie câte una în fiecare zi, fie de-a lungul a 5 zile.

Tratament cu plasmă pentru un pacient în stare critică de la Timișoara. Ce spun medicii

Doctorii au mers pe prima variantă şi au administrat vineri plasmă, primului pacient.

”Plasma s-a administrat unui pacient critic din ATI. Are sub 50 de ani, un domn tânăr, în stare critică. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine ne-a pus la dispoziţie prima tură de plasmă de la pacienţi convalescenţi. Noi am mers pe administrarea celor 3 pungi în aceeaşi zi. Au mers una după alta, 3 pungi de plasmă proaspăt congelată. Acesta este tratamentul pentru acest bolnav, este plasma de grupă sanguină 0(I), care a fost administrată deja. Dacă pacientul va merge bine, presupunem ca parte din tratament a fost şi această plasmă. Sperăm că va ajuta la îmbunătăţirea stării lui. Mai avem încă un pacient care ar fi eligibil pentru această procedură, dar încă nu avem plasmă pentru a-i fi administrată”, a declarat pentru News.ro, Voichiţa Lăzureanu, directorul medical al Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara.

Plasma, recoltată la Centrul Regional de Transfuzii Timişoara de la un fost pacient depistat cu COVID -19, a fost supusă unui proces minuţios de verificare, înainte de administrare.

Timişorenii care au fost vindecaţi de coronavirus sunt rugaţi să doneze plasmă pentru a da o şansă bolnavilor aflaţi acum la ATI.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la Timişoara au fost depistate 496 de cazuri de COVID - 19.

Tot de un tratament cu plasmă a beneficiat și ÎPS Pimen, decedat miercuri, la Institutul Matei Balș din București. Însă, în cazul lui, nu a funcționat.

Citește și: 

Informații de ultimă oră! Cine poate fi tratat cu plasma de la cei vindecați de coronavirus

Povestea asistentei din București, vindecată de COVID-19, care a donat plasmă hiperimună. ”Nu se știe niciodată la cine ajunge”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net