Se întâmplă în România! Mort la 22 de ani, după ce a fost tratat de sinuzită în loc de meningită

Ultima actualizare:

    Gabriel Ciuhuleasa  (FOTO ACCES DIRECT)
Gabriel Ciuhuleasa (FOTO ACCES DIRECT)

Un tânăr din Piteşti, de doar 22 de ani, a murit de meningită după ce a fost tratat de o banală sinuzită. Tânărul a fost trimis acasa "vindecat" după ce a stat în spital.

Cazul familiei Ciuhuleasa este asemănător cu cel al familiei Mutescu, care a pierdut un copil tot din neglijenţa medicilor.

Gabriel Ciuhuleasa a fost tratat de medici de sinuzită însă la scurt timp după ce a fost externat tânărul a murit din cauza meningitei.

"Fiul meu se plângea de dureri de cap. Am plecat cu el la dispensarul comunal, la medicul de familie ca. După consult, am chemat salvarea. Cei de pe salvare l-au luat cu maşina şi l-au dus la spital. Ajuns acolo, nimeni nu l-a băgat în seamă. A mers din uşă în uşă, din cabinet în cabinet", a spus mama lui Gabriel.

"Am ajuns cu copilul la ora 13.00 acolo. Abia la 14.30 a venit un medic care l-a luat în cabinet. După aceea l-a trimis la ORL. A fst examinat de medicul Stoica Paul şi i-a dat să facă radiografie. Am mers, am făcut radiografia apoi am mers din nou la urgenţe. Nu mai era nimeni aşa că ne-au trimis la policlinică. Cel de acolo mi-a spus că nu are timp să se uite şi ne-a trimis iar la etaj. Cei de la urgenţă i-au făcut un calmant şi i-au dat o reţetă. Api ne-am întors acasă. Asta se întâmpla pe data de 21. Pe data de 28 am mers iar la spital la Piteşti. Medicul de acolo i-a dat aceleaşi medicamente de dinainte şi l-a trimis acasă. Pe foaia de externare scria că are sinuzită. Pe data de 1 iunie a început să aibă friguri. Am mers cu el din nou la Piteşti. Am mers cu el la ORL şi l-au internat. Pe data de 10 a fost externat cu diagnosticul vindecat. Şi cât a fost internat în spital, copilul avea dureri crunte de cap. Medicii spuneau că aşa se manifestă boala. Eu am cerut o tomografie şi medicii au văzut că e ceva în neregulă şi am fost chemaţi de alt doctor, neurochirurg. Neurochirurgul l-a internat de urgent. abia după o lună i s-a pus diagnosticul corect copilului. Copilul a murit pe data de 26 iunie, în spital", a spus tatăl băiatului.

"Anestezistul mi-a spus că Gabriel nu mai are creier, că celulele nervoase i-au cedat. Eu vreau dreptate, să nu se mai întâmple aşa ceva, cu alţi copii. Nimeni nu îl mai aduce înapoi", a adăugat omul.

Familia lui Gabriel (FOTO ACCES DIRECT)
Familia lui Gabriel (FOTO ACCES DIRECT)

Reacţia mediclor care s-au ocupat de Gabriel ridică mai multe semne de întrebare.

"Bolnavului i s-a făcut puncţie, a fost pus pe antibiotice şi afecţiunea sinuzală la externare era vindecată. Ce s-a întâmplat înainte de internare sau înainte de internare nu pot să vă spun. Lipsa controlului neurologic şi-a pus amprenta. Din momentul în care bolnavul a fost internat, a fost tratat ca la carte. Este primul caz de acest gen pe care l-am întâlnit. Aici a fost o tergiversare dar nu pot să spun din ce cauză. Nu pot să acuz pentru că colegii şi-au fpcut datoria", a spus Moise Ciupleaşi, şeful secţiei ORL de la Piteşti.

image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net