Scandal la Timișoara. Licitația pentru cumpărarea unui spital modular a eșuat. Ce s-a întâmplat?

Ultima actualizare:

    În saloanele spitalului modular de la Timișoara vor putea fi îngrijiți 22 de pacienți
În saloanele spitalului modular de la Timișoara vor putea fi îngrijiți 22 de pacienți

În plin val 4 al pandemiei de coronavirus și cu unitățile medicale blocate de bolnavi, Spitalul Județean Timișoara a anulat licitația pentru ridicarea unui spital modular. Procedura a fost lansată în septembrie a fost anulată iar specialiștii spun că până în primăvară unitatea modulară nu va putea fi realizată. La Timișoara se înregistrează una dintre cele mai mari rate COVID din țară.

Licitația a fost anulată oficial pentru ”abateri grave de la prevederile legislative”, după cum scrie tion.ro. Cum s-au petrecut lucrurile și cum a ajuns să se piardă un timp prețios în asigurarea unor locuri esențiale la Timișoara pentru îngrijirea bolnavilor COVID?

Povestea licitației ratate pentru unitatea modulară de la Spitalul Județean Timiș

Licitația a fost organizată în septembrie pentru realizarea ”unui sistem modular de containere cu destinație medicală-secție ATI-în baza proiectului întocmit de furnizor”. Pentru realizarea investiției, conducerea spitalului punea la dispoziție suma de 10, 4 milioane de lei cu tot cu TVA (2, 1 milioane de euro). Ofertele urmau să fie depuse până la 5 octombrie, iar unitatea modulară urma săp fie amenajată în patur luni, pe un teren de 4.500 de metri pătrați donat de Primăria Timișoara. Conform sursei citate care preia Sistemul Electronic de Achiziții, procedura a fost anulată acum, în ultima clipă, pentru ”abateri grave de la prevederile legislative sau este imposibilă încheierea contractului”. Directorul Spitalului Județean Timiș, Raul Pătrașcu a oferit amănunte.”Având în vedere că banii nu au fost trimiși de la Ministerul Sănătății și nici nu se preconizează mai devreme de o lună, licitația va fi reluată(...)Licitația s-a anulat pentru că s-a depășit termenul de către echipa de evaluare de răspundere la clarificări și se reia direct, în zilele acestea” a spus medicul conform tion.ro. Când va fi gata, unitatea modulară va fi conectată în permanență cu spitalul, va avea 22 de paturi și laborator de analize. Ulterior va deveni secție externăm a spitalului.

Citiți și

Spitalul modular de la Elias e gata, dar nu poate fi folosit! Reacția managerului unității

FOTO A fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri. Cum arată unitatea medicală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net