Românii din Italia vor fi aduși cu avioanele, organizat într-un pod aerian fără precedent în România. Prima cursă este sâmbătă

Ultima actualizare:

    Românii au fost aduși din Arabia Saudită
Românii au fost aduși din Arabia Saudită

Românii care lucrau sezonier în Italia și care au fost afectați de retrsângerea drastică a activităților și cei care se află în Peninsulă în situații deosebite vor fi aduși în țară cu avioanele. Revenirea se va face în mod organizat, într-un pod aerian fără precedent. Prima cursă este sâmbătă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că s-au găsit mai multe variante de transport aerian pentru a-i aduce în țară pe românii care nu mai au posibilități reale de a rămâne în Italia, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp. Autoritățile au transmis că detaliile privind organizarea curselor aeriene de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se află în astfel de situații.

MAE reia apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Totodată, face apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino sâmbătă, 21 martie.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate să respecte cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate.”Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, a transmis instituția prin Grupul de Comunicare Strategică.

În acest timp, autoritățile îi roagă pe cei din Diaspora să nu vină acasă. Chiar președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru românii din afara granițelor: să nu vină acasă de sărbători. Președintele a reamintit că sunt restricții de circulație în Europa și că, odată ajunși la graniță, ei ar trebui să intre direct în izolare sau în carantină.

Citește și:

Româncă moartă de coronavirus în Italia, adusă pe ascuns în țară! Șoferul dricului, băgat forțat în carantină

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă în România, din cauza epidemiei de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net