Româncă moartă de coronavirus în Italia, adusă pe ascuns în țară! Șoferul dricului, băgat forțat în carantină

Ultima actualizare:

    Românca a fost înmormântată fără preotFoto: AFP
Românca a fost înmormântată fără preotFoto: AFP

Situație șocantă! Femeia de 80 de ani din comuna Borșa, județul Maramureș, primul cetățean român care a murit de coronavirus în Italia, ar fi fost adusă în țară pe ascuns, fără știrea autorităților române. Bătrâna se afla în Italia pentru a-şi îngriji sora, care suferea de cancer

Atât femeia de 80 de ani, cât și sora ei, de asemenea decedată în Italia, ar fi fost aduse în România, în sicrie sigilate, cu o mașină a unei firme de pompe funebre din Borșa, relatează observator.tv. Primarul comunei susține că transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian.

"Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot.

Autoritățile române dau vina pe cele italiene

Transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acestor sicrie în țară", a declarat Sorin Timiș, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a afirmat că transportul mortuar a ajuns, joi (19 martie), în punctul de frontieră de la Petea și i s-a permis intrarea în țară în condițiile în care toate actele emise de autoritățile italiene. Este vorba despre autorizații și pașapoartele mortuare, avize de transport și identificare, erau în ordine.

„Mașina cu cele două sicrie sigilate a fost însoțită de poliție și jandarmi până la Borșa. Nimeni nu a știu nimic despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura, familia a fost cea care a decis să aducă sicriele în țară pe cont propriu cu o firmă de pompe funebre din Borșa, fără să anunțe pe nimeni", a spus Bucă.

Șoferul a plecat luni spre Italia, fără să anunțe Direcția de Sănătate Publică despre faptul că urmează să aducă în țară sicriul unui cetățean român decedat din cauza infecției cu coronavirus. Reprezentanții poliției de frontieră din Satu Mare au declarat că nu au avut ce să facă decât să-i permită șoferului de la firma de pompe funebre să intre în țară cu cele două sicrie. 

Prefectura Maramureș a anunțat că șoferul din Borșa, care a efectuat transportul mortuar și a refuzat să intre în carantină, a fost sancționat contravențional.

"A intrat in carantina institutionalizata pentru o perioada de 14 zile. Persoana a fost sanctionata contraventional. De asemenea, a fost intocmit un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Jandarmii care au intervenit pentru introducerea persoanei in carantinare  au intrat in autoizolare la domiciliu", transmite prefectura Maramureș.

Citește și

Coronavirus România. Două femei s-au ascuns cu cinci copii, într-o peşteră

Coronavirus România. Strigătul disperat de ajutor al spitalelor! Ce lipsuri au unitățile medicale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net