Polonia produce deja hiperimunoglobulină anti-COVID, România nu vrea!

Ultima actualizare:

    Plasma este separată, iar sângele este reintrodus în venăfoto: Inquam Photos
Plasma este separată, iar sângele este reintrodus în venăfoto: Inquam Photos

Managerul din domeniul farmaceutic, Florin Hozoc, cel care a donat statului român cele 18 echipamente pentru colectarea de plasmă convalescentă, acuză dezinteresul țării noastre în ceea ce privește producția de imunoglobulină extrasă din plasma celor care s-au vindecat de COVID-19.

Într-un comunicat de presă, se anunță faptul că Polonia a lansat pe 18 august producția primului lot de hiperimunoglobulină anti-COVID-19 și se reamintește că firma condusă de Florin Hozoc a propus Ministerului Sănătăți, încă de la sfârșitul lunii iunie, sponsorizarea producției acestui medicament, lovindu-se însă de un refuz.

„E revoltător! Birocrația din Ministerul Sănătății blochează orice inițiativă legată de plasma convalescentă. Dacă oferta noastră ar fi fost acceptată, azi ar fi existat deja primele flacoane de hiperimunoglobulină anti-COVID-19, produse din plasma donată de români”, ne-a declarat Florin Hozoc. Compania condusă de Hozoc arată în comunicatul ei că „zeci de pacienți români mor zilnic din cauza COVID-19, pentru că nu au acces la tratamentul salvator pe bază de plasmă convalescentă” și face un apel către stat să susțină „creșterea colectării de plasmă convalescentă, precum și ... alocarea cantităților de plasmă necesare fabricării hiperimunoglobulinei anti-COVID-19”. Hiperimunoglobulina anti-COVID-19 are o eficiență mai mare decât simpla plasmă convalescentă în tratarea pacienților critici infectați cu noul coronavirus și are avantajul de a putea fi stocată și transportată mult mai ușor decât plasma.

Citește și: Donarea de plasmă, un fiasco

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net