Nelu Tătaru: 13% dintre decesele raportate săptămâna trecută erau din cauza insuficienței de organe produsă COVID- 19

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că cele mai multe decese erau din cauza comorbiditațilorfoto: arhiva personala
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că cele mai multe decese erau din cauza comorbiditațilorfoto: arhiva personala

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că doar 13% dintre decesele raportete săptămâna trecută au fost doar din cauza insuficienței de organe produsă de COVID-19. Restul de 87% de persoane decedate aveau și alte boli.

Declarația a fost făcută, de ministrul Sănătății, joi seară, la B1 Tv. Nelu Tătaru a mai spus că o evaluare a deceselor care au avut loc în spitale în primele trei luni ale acestui an arată că "fluctuaţiile sunt foarte mici” de la o lună la alta, iar statisticile cu persoanele care aveau şi alte boli, unele grave, dar care au fost raportate ca decedate din cauza COVID-19 sunt raportate astfel ca urmare a recomandărilor primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie news.ro.

Potrivit ministrului, în prezent se face o evaluare a numărului de cazuri, iar datele arată că 87% dintre cei decedaţi în ultima săptămână aveau şi alte boli, restul de 13% murind din cauza unei insuficienţe multiple de organe, pe fondul infectării cu SARS-CoV-2.

"Acea boală, leucemia sau boala cronică (...) nu o avea de ieri, să spun că astăzi a fost momentul în care acea boală a decompensat. Un cumul de factori au dus la deces”, a declarat Nelu Tătaru.

El a spus că persoanele fără comorbidităţi şi care au suferit insuficienţă multiplă de organe sunt cele care au murit exclusiv din cauza COVID-19, iar în cazul acestora necropsiile arată modificări ale organelor vitale.

În România au fost raportate, până în prezent, peste 890 de cazuri de decese ca urmare a infecției cu noul coronavirus. De asemnea, sunt înregistrate aproape 14.500 de cazuri de îmbolnăviri. Peste 6.000 dintre pacienți deja s-au vindecat.

Citește și: 

Raport săptămânal INSP. 87,7% dintre decesele de Covid-19 au fost la pacienți cu alte afecțiuni grave. 75,1% aveau peste 60 de ani

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Crește numărul îmbolnăvirilor! 14.499 de cazuri, 888 persoane decedate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net