Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: «Lupta cu virusul a fost pierdută». Cum s-a ajuns în această situație

Ultima actualizare:

    Ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele din Iași au epuizat resursele disponibilefoto: Inquam Photos
Ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele din Iași au epuizat resursele disponibilefoto: Inquam Photos

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă noapte, că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.

"Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximul resurselor umane şi financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în niciunul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa", a declarat medicul Florin Roşu, citat de News.ro.

În curtea spitalului, în noaptea Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă noapte, că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.

de sâmbătă spre duminică, mai multe ambulanţe cu bolnavi Covid aşteptau la rând pentru ca medicii să găsească un pat liber.

Managerul Florin Roşu susține că s-a ajuns în această situaţie din cauza ratei scăzute de vaccinare, pe fondul dezinformării populaţiei.

"Putem să operaţionalizăm oricât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-Covid în secții Covid. Rata scăzută a vaccinarii, împreună cu dezinformarea populaţiei, a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu", a precizat medicul Florin Roşu.

Managerul Florin Roșu: ”Drepturile celor care s-au vaccinat sunt aruncate la tomberon”

Dr. Florin Roșu a adăugat că medicii ieşeni îşi fac în continuare datoria, în ciuda situaţiei dificile din spitalele Covid.

"Unii se odihnesc, din diferite motive: fie că este sfârşit de săptămână, fie că au fluturat un drapel invocând drepturi greşit înţelese. Însă drepturile cadrelor medicale şi ale celor care s-au vaccinat sunt aruncate fără remuşcare la tomberon. Noi suntem aici, făcându-ne datoria în continuare", a mai spus medicul Floirin Roşu.

În judeţul Iaşi, până sâmbătă la prânz, s-au înregistrat 49.356 cazuri de Covid, dintre care 383 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Citește și:

Dorian Popa, criticat de un medic după ce a promovat teoriile conspirației despre noul coronavirus

Ce este mai periculos: să te vaccinezi sau să faci COVID-19? Explicația medicilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
Transfăgărășan FOTO Shutterstock
tren pelerini sumuleu jpg
sofer de tir sighet ucis belgia jpg
rosii pexels jpg
Marcel Ciolacu PES png
tronson 5 autostrada sibiu pitesti 01 FOTO CNAIR jpg
Heidelberg, Germania FOTO Shutterstock
card energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net