Dată în judecată de CAS Iași pentru o operație suferită în Italia, o botoșăneancă a câștigat procesul

Ultima actualizare:

La zece ani de la o intervenție chirurgicală suferită în Italia, o botoşăneancă s-a trezit data în judecată de CAS în românia pentru a plăti costul intervenţiei. Femeia a dovedit în instanță că avea card european de sănătate valabil, iar CAS va trebui să-i plătească şi cheltuielile de judecată.

Pe atunci studentă la Facultatea de psihologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Ioana G. a plecat în vara lui 2010 în Italia. Pe 14 iulie 2010, s-a prezentat la Serviciul de Prim Ajutor din Regiunea Umbria cu febră, vărsături şi dureri abdominale. În urma consultaţiei, ea a fost trimisă acasă, scrie monitorulbt.ro.

A făcut dovada că este asigurată în România

A doua zi, pentru că durerile se accentuaseră, a mers din nou la spital și a fost operată, însă numai după ce a făcut dovada că este asigurată în România. A stat internată în spitalul din Marsciano o săptămână, în perioada 15 iulie – 22 iulie 2010.  

Cardul european de sănătate a expirat la începutul lui 2011, data la care reprezentanţii spitalului din Marsciano nu solicitaseră achitarea contravalorii intervenției chirurgicale. Când au făcut-o, în aprilie 2011, cardul nu mai era valabil, însă Casa Naţională de Sănătate din România a plătit.

Numai că, opt ani mai târziu de la efectuarea plății, în iulie 2019, botoşăneanca a fost acţionată în instanţă de Casa Asigurărilor de Sănătate Iaşi, care i-a cerut banii pentru săptămâna în care a stat internată în Italia, pe motiv că nu ar fi fost asigurată.

Femeia a câștigat procesul

Tânăra nu s-a lăsat intimidate și a adunat toate actele necesare pentru a dovedi că în perioada respectivă era studentă şi prin urmare era asigurată medical, iar cardul european de sănătate era valabil la momentul intervenţiei chirurgicale.

În urma procesului, Judecătoria Botoşani a analizat situaţia şi i-a dat câştig de cauză tinerei, acţiunea Casei Asigurărilor de Sănătate Iaşi fiind respinsă ca prescrisă. Instituţia a fost obligată să-i plătească femeii şi cheltuielile de judecată, respectiv 1.650 lei. 

Citește și: 

EXCLUSIV Fata despăgubită cu un milion de euro a mai câștigat un proces Compania de Drumuri! 

Exclusiv! Slav a câștigat procesul cu banca pentru casa Andei Adam

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net