EXCLUSIV Fata despăgubită cu un milion de euro a mai câștigat un proces Compania de Drumuri!

Ultima actualizare:

    Georgiana Ghegeliu a primit de la Compania de Drumuri alți bani pentru proteza bionică
Georgiana Ghegeliu a primit de la Compania de Drumuri alți bani pentru proteza bionică

Georgiana Ghegeliu, fata care a rămas fără o mână într-un accident rutier, a câștigat și al doilea proces cu Compania de Drumuri. Pe lângă suma record de 1 milion de euro, instituția a fost obligată să-i achite încă 420.226,08 de lei.

S-a luptat opt ani prin tribunale ca să primească despăgubirea record de 1 milion de euro de la Compania Națională de Drumuri. În 2014, Georgiana Ghegeliu, acum în vârstă de 28 de ani, a câștigat banii, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a considerat instituția responsabilă de mutilarea ei. Tânăra a rămas să trăiască fără mâna dreaptă pentru tot restul vieții, în urma unui accident rutier produs în decembrie 2006.

A fost victima unui accident în 2006

Georgiana și prietenul ei mergeau cu mașina spre Brașov, când un alt autoturism a intrat pe banda lor din direcția opusă.

Pentru a evita impactul, băiatul a tras dreapta de volan și a intrat într-un parapet de pe marginea drumului. Acesta era desfăcut, iar banda metalică a străpuns portiera și i-a strivit tinerei brațul.

Medicii nu au putut să i-l salveze și i l-au amputat de la umăr.

Ancheta penală a stabilit că parapetul avariat a funcționat ca o ghilotină care i-a retezat mâna cu toul, însă polițiștii nu s-au îndreptat împotriva Companiei de Drumuri.


    Mașina a ajuns în parapetul de fier, care a străpuns portiera și i-a retezat brațul fetei
Mașina a ajuns în parapetul de fier, care a străpuns portiera și i-a retezat brațul fetei

Așa că Georgiana a cerut despăgubiri civile în instanță, 1 milion de euro, iar Tribunalul București i-a dat dreptate.

Instituția statului a facut apel și a obținut reducerea despăgubuirilor la 200.000 de euro.

Numai că fata mutilată s-a adresat Curții Supreme care a decis că pentru pierderea unui braț și a traumelor psihice suferite, victima merită toți banii.

A primit bani și pentru proteza bionică

Dar Georgiana Ghegeliu nu s-a oprit aici și a mers mai departe cu cererile în instanță. A solicitat bani de la Compania de Drumuri și pentru plata unei proteze bionice, care să o ajute să-și miște degetele, să mănânce și să apuce obiecte.

I s-a dat câștig de cauză și de data aceasta, astfel că pe 31 mai 2017 i-au fost achitați încă 420.226,08 de lei, după cum aflat în mod oficial.  

93 de români cer despăgubiri de peste 10 milioane de euro 

Și nu este singura care se războiește prin tribunale cu instituția care se ocupă de infrastructura rutieră din țară.

Click! a aflat că în această situație se află 96 de români, majoritatea șoferi. Aceștia se judecă pentru drumurile proaste, după ce și-au distrus mașinile ori au ajuns victime ale unor ccidente, și cer în total peste 10 milioane de euro, dar și o rentă viageră pe viață.

”La DRDP Braşov există opt procese pe rol, șase iniţiate de şoferi şi două de firme de asigurări. Toți reclamă proasta infrastructură. Suma totală solicitată este de 35.766,17 si 1.000.000 euro. La DRDP Craiova există 11 dosare, valoarea despăgubirilor solicitate fiind de 922.477 lei. La DRDP Timişoara există 11 dosare, iar valoarea despăgubirilor solicitate este de 2.444.218,76 lei. DRDP Iaşi se confruntă cu zece dosare. Valoarea despăgubirilor este de 88.150,59 lei. DRDP Constanţa  instrumentează cinci litigii, sumele solicitatate sunt: 1.111.000 euro, 28.212,75 lei şi suma de 2.117 lei/lună solicitată de către o persoană, din momentul accidentului (mai 2014) pe toată durata vieţii. La DRDP Bucureşti există 34 de dosare, iar suma de bani solicitată, fără cheltuieli de judecată sau dobândă, este de 13048952.506 lei. DRDP Cluj are pe rol 14 litigii, unde suma totală cerută este de 19.865.024 lei”, ne-au precizat, în exclusivitate, reprezentanții Companiei de Drumuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net