Coronavirus România. Mai multe malluri și-au redus programul de lucru. Hypermarketurile și farmaciile rămân deschise

Ultima actualizare:

    Autoritățile ne sfătuiesc să evităm aglomerația și să ne spălăm cât mai des pe mâini
Autoritățile ne sfătuiesc să evităm aglomerația și să ne spălăm cât mai des pe mâini

Coronavirusul bagă România în alertă maximă. Printre măsurile luate de autorități pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în rândul populației se numără și cele luate de mai multe malluri din București și țară care și-au modificat și redus programul de lucru. Se încearcă, astfel, protejarea sănătății clienților, dar și a angajaților.

Autoritățile au luat până acum măsuri excepționale, fără precedent pentru prevenirea îmbolnăvirilor și protejarea populației. Se încearcă din răsputeri evitarea aglomerației, motiv pentru care s-au închis școlile, spitalele au restricționat accesul vizitatorilor, la metrou se circulă cu toate garniturile de tren existente, zborurile spre Italia și din Italia s-au anulat. La granițe s-au închis mai multe puncte de frontieră, iar oamenii lucrează – foarte mulți dintre ei – acasă. Azi, aflăm că și mallurile iau măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii virusului.

Potrivit Mediafax, mai multe centre comerciale din București și din țară au anunțat că de luni își vor reduce programul la opt ore. Acestea vor funcționa doar între orele 12.00 – 20.00. Hyperparketurileși farmaciile din mallurile respective vor avea program normal.

Centrele comerciale, deschise doar 8 ore pe zi

Începând de luni, centrele comerciale din București Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Center, Iris Titan Shopping Center, alături de restul mallurilor deținute în românia de dezvoltatorul NEPI Rockcastle, își vor ajusta programul de fucționare la 8 ore pe zi, a anunțat compania într-un comunicat. Acestea vor fi deschise numai în intervalul 12.00- 20.00. Hypermarketurile și farmaciile din centrele comerciale respective vor funcționa după programul normal.

Mallurile care și-au modificat programul sunt Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Centre, Shopping City Timișoara, City Park Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Sopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Brăila Mall, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Aurora Buzău Shopping Mall.

„Căutăm,alături de chiriașii noștri, cele mai bune soluții pentru a gestiona această provocare. NEPI Rockcastle pune pe primul loc siguranța cliențilorși angajaților săi, iar această măsură a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea noului virus. În acest context, au fost anulate toate evenimentele de amploar ce urmau să fie găzduite decentrele comerciale în această perioadă”, a anunțat proproetarul mallurilor.

Până vineri, 13 martie, ora 15.30 în România s-au înregistrat 74 de cazuri de infecție cu Covid-19
Până vineri, 13 martie, ora 15.30 în România s-au înregistrat 74 de cazuri de infecție cu Covid-19

În malluri se schimbă filtrele de aer ale sistemelor de aer condiționat

Toți clienții sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită igienei personale și să își dezinfecteze frecvent mâinile, folosind dispenserele amplasate în incintacentrelor comerciale. Pentru a asigura un mediu cât mai sigur, în centrele comerciale din București și țară a fost crescută frecvența operațiunilor de dezinfectare și igienizare a suprafețelor. Angajații sunt obligați să curețe cosurile de cumpărături, rafturile, zona caselor de marcat etc. Pentru clienți dar și angajați au fost instalate dispensere cu dezinfectant, iar toate filtrele de purificarea aerului din interiorulmallurilor trec printr-un proces de înlocuire.

Coronavirusul a băgat România în alertă, iar autoritățile încearcă din răsputeri să prevină instalarea haosului. În timp ce mallurile și-au redus programul de lucru, școlile sunt închise, zborurile spre Italia anulate, aflăm ca Guvernul Orban este izolat la domiciliu deoarece mai mulți membri au intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, depistat pozitiv cu Covid-19.

O știre de ultimă oră vine din partea Ministerului de Finanțe care vrea să amâne termenul de plată al impozitelor și taxelor locale până la data de 30 iunie.

Citește și: 

Un senator liberal, confirmat cu noul coronavirus. Premierul Orban și conducerea PNL, autoizolați

Reprezentant OMS: «Strănutul nu este un simptom al Covid-19». La ce trebuie să fiți atenți

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net