Coronavirus România. Date oficiale 12 martie, orele 16.00. Alte peste 100 de persoane au intrat în carantină

Ultima actualizare:

    Coronavirusul îi sperie pe oameniFoto: AFP
Coronavirusul îi sperie pe oameniFoto: AFP

Coronavirus România. Date Oficiale 12 martie, orele 16.00. Autoritățile au transmis că numărul persoanelor aflate în carantină a crescut cu peste 100 de persoane. Și numărul celor introduși în izolare la domiciliu a crescut. Dacă azi dimineață erau înregistrați 12.828 de români în izolare la domiciliu, la orele 16, rapoartele oficiale arătau un număr de 13.646 de persoane aflate în această situație.

Grupul de Comunicare Stategică a transmis că până azi, 12 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele confirmate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Cluj, Iași, București, Constanța, Timiș și Dolj.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (20), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

 Rapoartele medicale din această dimineață arătau că numărul românilor aflați în carantină instituționalizată era de 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19, iar alte 12.878 de persoane erau în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală, la orele 16, situația arăta diferit.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Totodată, direcțiile de sănătate publică au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 lei la nivel național, pentru persoanele care nu au respectat măsura auto-izolării la domiciliu.

De unde ne informam despre coronavirus

Cetățenii sunt sfătuiți să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cele peste 100 de persoane nou introduse în carantină instituționalizată nu sunt confirmate ca fiind infectate cu Covid-19.

Citește și: 

Munca de acasă în contextul pandemiei de coronavirus. Ce obligații au angajații și cum își pot eficientiza munca

Coronavirus România. Viceprimarul Capitalei: ”S-au epuizat cele 300 de locuri de carantină din București”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net