Coronavirus România. Asistenta şi ambulanţierul care l-au transportat, sâmbătă seara, la spital pe bucureşteanul infectat, expuşi dar nu sunt bolnavi

Ultima actualizare:

    Echipajul de urgenţă nu este contaminatfoto: captură video Antena 3
Echipajul de urgenţă nu este contaminatfoto: captură video Antena 3

Apar veşti îngrijorătoare în ceea ce priveşte numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România. Bărbatul de 49 de ani din Bucureşti care a fost confirmat cu virusul ucigaş din China ar fi putut contamina mai multe persoane. Printre acestea se află asistenta şi ambulanţierul care l-au dus la spital. Analizele au arătat însă că nu sunt contaminaţi. De asemenea, iubita bărbatului a fost deja confirmată cu boala şi este internată la Institutul Matei Balş din Capitală.

Cadrele medicale care au intervenit în cazul bărbatului din Bucureşti, de 49 de ani, întors pe 27 februarie din Italia, nu au făcut nimic greşit, a transmis, azi. Echipajul a fost solicitat la un caz suspect de colită şi nici nu venea din zona roşie sau galbenă.

Echipajul care l-a transportat, vineri seară, la spital, pe bucureșteanul infectat cu coronavirus nu a purtat echipamente de protecție, întrucât bărbatul nu prezenta simptomele specifice, ci era suspect de colită. Panica s-a extins rapid mai ales că deşi asistenta a fost izolată, ambulanţierul ieşise deja din ţară până la aflarea veştii că au fost expuşi.  Analizele au ieşit negative pentru coronavirus, cei doi nefiind bolnavi, au transmis autorităţile.

Secretarul e stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat că asistenta şi ambulanţierul care au intervenit în cazul bărbatului din Bucureşti nu au făcut nimic greşit, deoarece atunci când acesta prezenta simptomatologie diferită de cea specifică noului coronavirus.

„Nu a fost greşit. Noi aplicăm nişte proceduri. E un pacient care a venit din Roma, în afara zonei roşii sau zonei galbene. El s-a auto-izolat la domiciliu din proprie iniţiativă. Prezintă o simptomatologie digestivă. La solicitarea către staţia de ambulanţă a anunţat febră şi scaune diareice, vărsături. Ca atare, echipajul s-a dus pregătit pentru o patologie digestivă, dar fiecare echipaj are mănuşi, are ochelari şi mască. După ce a mers la spital el a fost testat suplimentar, a ieşit pozitiv şi e internat la Matei Balş, vor face şi investigaţii având în vedere patologia digestivă”, a explicat Tătaru la Digi 24.

Pacientul preluat de ambulanţa din Bucureşti a fost cel de-al 12-lea caz de infecţie cu noul coronavirus depistat în România. A urmat un bărbat de 72 de ani din Galaţi care venise din Lombardia pe 29 februarie. Duminică iubita bucureşteanului a devenit cea de a 14-a persoană infectată. O altă veste, de data aceasta bună, este dată de medicii de la Timişoara. Adolescenta de 16 ani a fost declarată vindecată.

Citeşte şi:

Wizz Air anulează toate zborurile de pe Aeroportul Cluj, către Bergamo şi Treviso

Coronavirus România: Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii: spectacole şi meciuri interzise, şcoli închise şi limitarea călătoriilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net