Primul caz de coronavirus în București! Un bărbat a fost confirmat cu COVID-19

Ultima actualizare:

    Primul caz de coronavirus în BucureștiFoto: Pixabay
Primul caz de coronavirus în BucureștiFoto: Pixabay

Coronavirusul a ajuns și în Capitală. Un bărbat a fost testat pozitiv cu coronavirus, după ce a ajuns la spital cu mai multe simptome, însă nu cele din lista celor provocate de acest virus. Acesta s-a întors recent din Italia, țară unde epidemia este „în floare”.

Un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta a fost adus vineri seara, 6 martie, la „Matei Balș”, cu febră și scaune diareice.

Acesta este al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus la nivel național și al treilea anunțat de autoritățile române în cursul zilei de sâmbătă, potrivit Digi 24. Bărbatul s-a întors cu avionul de la Roma, în data de 27 februarie 2020. Până în prezent, Roma era considerată o neafectată de coronavirus. 

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19. Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară”, se arată într-un comunicat al Grupului pentru comunicare strategică.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care se va începe recoltarea probelor pentru testare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net