Contestația pentru amenda primită în perioada Stării de urgență. Cum arată, cum se completează, unde o găsești

Ultima actualizare:
Contestația se poate depune oricând. Așa arată prima pagină
Contestația se poate depune oricând. Așa arată prima pagină

Contestația pentru amenda primită în perioada stării de urgență și pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare emise o poți depune oricând la judecătoria pe raza căreia ai fost sancționat. Iată cum arată modelul, cum îl completezi corect și unde îl găsești!

După cum bine știm cu toții, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că amenzile pe care le-au primit cei ce nu au respectat Ordonanțele Militare nu sunt constituționale și, prin urmare, pot fi contestate în instanță.

Contestația la amenda primită pentru încălcarea Ordonanțelor Militare emise în perioada stării de urgență se depune la judecătoria aferentă zonei în care ai fost sancționat. Contestația poate fi făcută oricând, indiferent de momentul în care ai fost surprins de autorități și amendat. Nu există un termen limită de depunere. Acestea au fost suspendate.

Amenzi maxime: 20.000 pentru persoane fizice

Amenzile pentru lipsa declarației pe proprie răspundere au crescut în timpul situației de urgență. La început persoanele fizice erau obligate să plătească între 100 și 5.000 de lei. Apoi, la începutul lunii aprilie sancțiunile au fost și mai drastice: o persoană fizică putea fi amendată cu sume între 2.000 și 20.000 de lei. Firmele plăteau până la 70.000 de lei.

Chiar și așa, sumele uriașe nu i-au speriat pe mulți români care au decis să nu respecte obligațiile impuse prin Ordonanțele Militare. Și au ieșit din locuințe fără a avea asupra lor vreo declarație, fie ea și scrisă de mână pe un colț de hârtie. Iar amenzile, în cazul lor, au început să curgă cu nemiluita. Spre satisfacția celor care au respectat, conștiincioși, fiecare ordin și fiecare restricție. Astfel, până pe 2 aprilie existau deja 24.000 de procese verbale încheiate.

Acum, pentru că aceste sancțiuni au fost declarate necontituționale, românii ăși pot lua banii înapoi. Iată, potrivit siteului E-Juridic, cum arată contestația, cum se completează corect și unde o găsești dacă vrei s-o descarci de pe internet!

În prima parte a contestației trebuie să treci numele tău, prenunele, datele complete din buletin (serie, nr, CNP), adresa completă, contul bancar pentru virarea banilor ce ți se vor înapoia. Tu, în acest caz, te numești petent.

Contestația poate fi descărcată de pe internet. Așa arată pagina a doua
Contestația poate fi descărcată de pe internet. Așa arată pagina a doua

Apoi, va trebui să notezi datele de identificare ale celui pe care îl acționezi în judecată, el numindu-se intimat. Aici vei trece adresa sediului la care este arondat polițistul ce te-a amendat.

Apoi, vei formula plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției. Vei trece seria, nr, data la care a fost emis procesul-verbal, numele persoanei care l-a întocmit, secția de poliție din care face parte, suma amenzii pe care ai primit-o și ce sancțiuni complementare ai mai suportat, dacă este cazul. Tot aici va trebui să soliciți constatarea nulității absolute a provesului-verbal de contravenție, cu consecința obligării intimatei de a restitui suma pe care ai plătit-o cu titlu de amendă și de a-ți restitui alte bunuri confiscate dacă este cazul. Apoi, vei solicita ca instituția de poliție pe care o acționezi în judecată să asigure toat echeltuielile de judecată.

În a doua parte a contestației, va trebui să explici, sumar, cum ai fost amendat și pe ce motiv. Poveștești, parctic, ce s-a întâmplat. Apoi îți treci numele și semnezi. Singurul cost pe care va trebui să-l suporți este taxa judiciară de timbru, în valoare de 20 de lei.


    Contestația poate fi descărcată de pe internet. Așa arată pagina a douaSursa foto: e-juridic.manager.ro
Contestația poate fi descărcată de pe internet. Așa arată pagina a douaSursa foto: e-juridic.manager.ro

Unde găsești modelul contestației pemntru amenda primităî în perioada stării de urgență

Un model al contestației pe care vei dori s-o faci împotriva organelor de poliție care ți-au aplicat sancțiunea poți găsi pe internet.

De AICI descari contestația în format PDF.

De AICI descarci contestația în format DOCX.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net