Care va fi soarta Elenei Udrea în Costa Rica. «Copilul născut aici nu e un obstacol pentru extrădare»

Ultima actualizare:
Șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a dat detalii despre arestul Elenei Udrea
Șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a dat detalii despre arestul Elenei Udrea

Elena Udrea a fost arestată miercuri dimineață de Interpol pe străzile din San Jose. Ea va sta două luni după gratii, timp în care autoritățile române trebuie să finalizeze extrădarea ei. Iată ce spune șeful Interpol despre soarta Elenei Udrea.

Elena Udrea (44 de ani) a fugit din țară în februarie, cu doar patru luni înainte să primească condamnarea definitivă la șase ani de închisoare, în Dosarul „Gala Bute”.

Deși era dată în urmărire internaționlă de Poliție, fostul ministru al Turismului stătea bine-mersi în Costa Rica, la plajă.

Elena Udrea ieșise de la cafenea când a fost reținută în Costa Rica

Ba chiar, a dat interviuri în țară și s-a comportat ca orice om care nu are probleme cu legea. Dar iată că miercuri, 3 octombrie, la ora 10.00, ora locală din Costa Rica, Udrea a fost reținută pe stradă pe Interpol.


    Șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a dat detalii despre arestul Elenei Udrea
Șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a dat detalii despre arestul Elenei Udrea

Tocmai ieșise de la cafenea, alături copil, mamă și iubit, unde se întâlniseră cu Alina Bica. La patru ore distanță același lucru l-a pățit și amica ei, fosta șefă a DIICOT.

Ambele se află acum în arest preventiv și împart celula.

Gustavo Chinchilla, șeful Interpol Costa Rica, a anunțat, joi seară, într-o conferință de presă, că Alina Bica și Elena Udrea au fost arestate pentru două luni.

Șeful Interpol Costa Rica.”Faptul că Elena Udrea are un copil nu este un obstacol pentru extrădare”

”Miercuri, agenții Interpol Costa Rica au capturat două cetățene cu naționalitate română, care se aflau în țara noastră. Interpol București a emis în trecut un ordin internațional pentru capturarea și extrădarea lor în România. Guvernul României are la dispoziție două luni pentru a finaliza cererea de extrădare. De asemenea, și cele două persoane pot face demersuri pentru a împiedica acest proces. Au făcut cerere pentru a obține azil. Trebuie să așteptăm să se soluționeze”, a declarat Gustavo Chinchilla.

Legat de procesul de extrădare, șeful Interpol Costa Rica a spus că pe Udrea nu o ajută că a devenit mamă acolo.

”Faptul că a născut un copil aici nu este un obstacol pentru extrădare. Cel puțin nu în acest moment”, a încheiat Chinchilla.

Ce zice avocatul Elenei Udrea

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea din România,  susține că declarațiile șefului biroului Interpol Costa Rica nu au valoare juridică de adevăr așa cum ar avea o hotărâre judecătorască. „Ce pot să vă spun este că șeful Interpolului nu ia decizii în justiția din Costa Rica, iar declarațiile unui reprezentant al Interpolului pentru mine nu au valoare juridică de adevăr așa cum va avea hotărârea judecătorească dată de o instanță a statului respectiv. Am auzit o variantă cum că impediment la extrădare ar fi dacă ar exista un copil cu tată din Costa Rica. Sunt chestiuni de nuanță care vor fi analizate. Analiza se va face pe ansamblul tuturor ce vor fi făcute pe dosarul de extrădare din Costa Rica”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, citat de stiripesurse.ro.

Elena Udrea a făcut recurs la măsura arestului

În privința detenției, apărătorul a mai susținut că există varianta ca după cele două luni arestul să fie prelungit.

Dar acum Elena Udrea își încearcă norocul și a făcut recurs la decizia de arestare și cere înlocuirea cu arestul la domiciliu sau supraveghere judiciară, având în vedere că alăptează. Eva, fiica ei, are 16 zile.

Pe 5 iunie, fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul “Gala Bute”, însă ea a părăsit România înainte de sentinţă.

Alina Bica are o condamnare definitivă de patru ani închisoare pentru favorizarea făptuitorului, sentinţa fiind dată pe 26 iunie de Instanţa Supremă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net