Făceau din boschetari oameni de afaceri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au mai fost arestate trei persoane în cel mai mare dosar de evaziune fiscală. Oamenii aceştia sunt foarte bogaţi, dar racolau pentru interesele lor boschetari şi chiar bolnavi de tuberculoză pentru înfiinţarea de firme fantome.

Incredibil în ce ţară trăim! De ani de zile, cel puţin 46 de „oameni de afaceri" se îmbogăţeau prin fapte ilegale şi nu i-a prins nimeni. Membrii reţelei de evazionişti din cel mai mare dosar de până acum din România foloseau oameni ai străzii şi bolnavi de TBC în afacerile lor ilegale. Le dădeau 100 de lei, înfiinţau pe numele acestora firme fantomă, în spatele cărora derulau afacerile cu câştiguri de zeci de milioane de euro, spun anchetatorii.

simeon stalpnicul png

Potrivit procurorilor DNA, capii reţelei, unii dintre ei milionari din top 500, au racolat din spitale oameni bolnavi şi fără şcoală, pe numele cărora au creat firme fantomă. În dosar, se face referire la o persoană cu 10 clase, care a fost racolată din Spitalul TBC Floreşti, judeţul Prahova. Bărbatul ar fi primit propunerea de a face bani frumoşi, a fost la un birou notarial, a semnat, apoi a fost chemat la bancă pentru specimen de semnătură, iar în schimbul acestei afaceri a primit haine.

„Am fost contactat de un anume Burlacu Laurenţiu Antonio. Eu mă ocupam cu parcarea maşinilor. El a coborât din autoturism şi m-a abordat propunându-mi ca, în schimbul unor sume de bani, să înfiinţez o firmă. Mi-a promis că voi avea un loc de muncă pe acea firmă. Întrucât nu aveam mijloace de subzistenţă şi sunt bolnav de tuberculoză, am acceptat imediat propunerea. Am semnat documentele de înfiinţare, după ce în prealabil am fost la notar. Eu nu am desfăşurat nici un fel de activitate şi nu am cunoştinţă despre ce anume a făcut Burlacu folosindu-se de această firmă", a declarat omul la DNA.

„Sunt de profesie sudor. Am doi copii minori şi nu am o situaţie materială bună. În timp ce mă aflam internat, m-am împrietenit cu Răzvan şi mi-a propus să mă angajez la o societate comercială unde prietenul său era patron. Am venit în Bucureşti cu Răzvan. Laurenţiu i-a înmânat lui Răzvan suma de 100 lei, pentru ca alături de mine să mergem la un notariat. Eu am completat un formular, nu ştiu ce era scris. La aproximativ două săptămâni, ne-am deplasat la sediul unei bănci. Eu nu am completat vreun înscris. Am dat buletinul unui funcţionar bancar, pe care Laurenţiu îl cunoştea, iar ulterior, cu ajutorul unui dispozitiv am executat semnătura", a scris o altă persoană.

Cel mai tânăr milionar scapă deocamdată de închisoare

Milionarul Iustin Paraschiv (32 de ani) a răsuflat uşurat, ieri, după ce magistraţii Curţii de Casaţie şi Justiţie au decis ca acesta să fie cercetat în libertate, în "dosarul cărnii".

Iustin Paraschiv este cercetat în libertate

simeon stalpnicul png

Afaceristul are însă interdicţia de a părăsi ţara. Paraschiv (32 de ani) şi-a făcut ieri apariţia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Capitală, risipind astfel îndoielile procurorilor, care susţineau că ar fi fugit din ţară.

Ce-i drept, afaceristul a fost plecat pentru câteva zile în Sri Lanka, însă a revenit la timp pentru a da socoteală în "dosarul cărnii". Spre norocul său, magistraţii nu au găsit destule probe pentru a-l trimite în spatele gratiilor.

Avem scandal şi cu carnea de cal

Britanicii ne acuză din nou că le-am dat carne de cal, pe post de vită. Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat că a fost identificată firma românească producătoare a conservelor de vită feliată în care, după verificări în Marea Britanie, a fost găsită carne de cal şi că au fost demarate controale la aceasta.

Un lot de conserve din carne de cal a ajuns în Marea Britanie

simeon stalpnicul png

Mănăstireanu a precizat că, în cazul în care ponderea cărnii de cal în conservele de vită depăşeşte 1%, este vorba despre fraudă. Carne de cal a fost depistată în Marea Britanie, într-un lot de conserve de carne etichetate drept „vită" şi fabricate în România, informează Mediafax.

Autoritatea britanică pentru Alimentaţie (FSA) a comunicat că produsul a fost fabricat în România, în ianuarie 2013, fiind comercializat în lanţurile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) şi Quality Save. Au fost descoperite cantităţi de carne de cal în proporţie cuprinsă între 1 şi 5%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net