Am mâncat zeci de tone de carne de pui cu salmonella?

Ultima actualizare:

Nu au scrupule şi ne dau să mâncăm carne stricată, roasă de şobolani şi cu urme de fecale de rozătoare! Şi mai cer şi o căruţă de bani! Încă nu se ştie cu exactitate pe unde au fost livrate toate loturile de carne infestată cu salmonella şi degradată. Compania Selgros a transmis ieri un comunicat prin care ne informează că: „În luna septembrie, Compania a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Călăraşi din cauza aspectului şi calităţii necorespunzătoare. În data de 11.09.2013 magazinul Selgros din Brăila a trimis direct la distrugere o cantitate importantă de carne de pasăre de la Avicola Călăraşi. Dată fiind situaţia furnizorului Avicola Călăraşi, compania Selgros a decis retragerea tuturor produselor livrate de către acesta din magazine şi stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situaţiei. Această măsură a fost luată pentru a garanta tuturor clienţilor Selgros calitatea şi siguranţa alimentelor comercializate."

Veterinarii confirmă infestarea: în ferma din Călăraşi a fost identificat bacteria salmonella. "Verificările continuă. În Bucureşti, s-au retras 7.352 kg de carne de pasăre. Se efectuează control al Salmonellelor în ferme şi se fac probe. Avem informaţii că s-a depistat un tip de salmonella în fecale, dar că nu este patogenă (n.r. nu este periculoasă) pentru om", a declarat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare (ANSVSA). Tot el a anunţat că în Braşov au fost retrase în jur de 6.200 kg de carne, 7.352 kg în Capitală, dar loturi importante au ajuns la Buzău, la Brăila, Cluj-Napoca şi cine mai ştie pe unde.

Surse informate ne-au declarat că Avicola Călăraşi, aparţinând unor cetăţeni libanezi, este închisă de o săptămână, iar firma se află în lichidare. Unul din personaje importante în acest dosar este Orlando Daher, pentru care procurorii anticorupţie au cerut, marţi, la Instanţa Supremă, arestarea preventivă a lui şi a altor 26 de persoane.

Carnea stricată era reambalată

Raportul procurorilor- „SC Avicola Călăraşi SA a livrat cantităţi de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul Selgros, aspect constatat de Olteanu George, responsabil în cadrul Selgros Cash&Carry SRL Braşov. Mai exact, pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar în paleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare.

 „La data de 13.09.2013, Orlando Daher este informat de un angajat, Ilie, despre gravitatea extinderii infestării halelor cu pui, constatări făcute de medicii veterinari: Sunt la DSV, vreau să vă spun că toate celelalte hale trimise, 4, 5, 11, 12, 13, 14, adică şase hale, din şase hale trimise, toate sunt pozitive la CO. Sunt pozitive la CO (salmonela CO tipo ifantis), deci pe fecale tot ce a trimis a doua oară a ieşit pozitiv."

 În 17 septembrie, Daher Orlando i-a cerut lui Ilie Bocioagă, medic veterinar, angajat al SC Avicola Călăraşi, să ascundă medicilor veterinari ai DSVSA Buzău aspectul legat de infestarea cărnii de pasăre cu salmonella.

Potrivit anchetatorilor, Orlando Daher, a dispus reambalarea unor cantităţi importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hypermarket. El i-a cerut adminstratorului unei firme să îl ajute să găsească o soluţie prin care se pot reambala cantităţi de pui, fără ca activitatea să fie supravegheată sau verificată de persoane specializate, respectiv de medici veterinari.

16 persoane arestate

Este vorba despre o reţea foarte amplă, în care sunt implicate 100 de firme româneşti şi străine. Administratorii acestora, avocaţi, contabili, angajaţi ai Ministerului Finanţelor, un procuror, dar şi un senator, toţi sunt, acum, în vizorul DNA. 16 persoane, printre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul grupării evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, şi funcţionarul ANAF Antonio Burlacu au fost arestate preventiv.

Ceilalţi 14 arestaţi în acest dosar sunt: Masri Mahmoud Mohamed, Răzvan Adrian Lungu, Abdul Mounim Al Zaid, Vasile Corbu, Georgian Rădulescu, Florin Dănilă, Sorin Cristian Ştefan, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed, Rami Ghaziri, El Khoury Elias, El Khoury Charbel şi Adrian Sărăcuţu. Senatorul PSD Niculae Bădălău e cercetat în stare de libertate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net