Oficial german despre Covid-19: Am putea avea chiar și al treilea val pandemic

Ultima actualizare:

    Medicii au fost infectați cu noul coronavirusFoto: Shutterstock
Medicii au fost infectați cu noul coronavirusFoto: Shutterstock

Tot mai mulți specialiști sunt de acord că pandemia de coronavirus nu se va opri aici. Unii spun că vom fi loviți de un al doilea val, chiar în această iarnă. Sunt și câțiva care susțin că și un al treilea val de infecții ar fi posibil. Iar o astfel de teorie vine chiar de la cel mai important oficial de control al bolilor din Germania.

Specialistul susține că vrusul va provoca boli până când o mare parte din populație va fi infectată. Germania a obținut o serie de victorii în lupta sa împotriva noului coronavirus după ce a introdus, încă de la jumătatea lunii martie, restricții la nivel național.

"Aceasta este o pandemie. Și într-o pandemie, acest virus va provoca boli până la 60 până la 70% din populație este infectată", a declarat , marți, la Berlin, Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, într-o conferință de presă, scrie DPA.

El a mai precizat că un al doilea val va veni cu siguranță, iar majoritatea experților împărtășesc această teorie. Mulți se așteaptă chiar și la un al treilea val.

Wieler a vorbit și de dezvoltarea unei aplicații care ar fi folosită pentru a urmări infecțiile în Germania. El a spus că un astfel de instrument va fi necesar pe măsură ce pandemia se va desfășura. Wieler nu a comentat însă când va fi lansată aplicația.

Săptămâna trecută, Lothar Wieler a declarat că ''imunitatea de turmă'' pentru COVID-19 nu poate fi un obiectiv şi nu poate funcţiona, pentru că ar fi nevoie ca un procent cuprins între 60% şi 70% din populaţie să fie infectată, ceea ce numai în cazul Germaniei ar însemna sute de mii de morţi. El a atenţionat, de asemenea, că noul coronavirus poate avea manifestări clinice grave şi probabil mulţi pacienţi care se vindecă rămân cu sechele.

Numărul total de cazuri de coronavirus din Germania a urcat marți la peste 164.000 și cel puțin 6.808 de persoane au murit conform unei raportări recente a autorităților germane. Wieler a spus că numărul de cazuri noi raportate zilnic a scăzut în ultimele zile, iar  "aceasta este o veste foarte bună". Cu toate acestea, numărul de decese raportate în fiecare zi a rămas ridicat, în jur de 40 până la 200.

Citește și: 

Studiu: O persoană din cinci infectate cu coronavirus nu prezintă simptome

Ministrul Sănătății: ”Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val de coronavirus”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net