El este monstrul care a masacrat 11 tineri în discotecă. A fost puşcaş marin şi avea probleme psihice

Ultima actualizare:

    Ian Michael Long, de 28 de ani, autorulo măcelului din discoteca Borderline
Ian Michael Long, de 28 de ani, autorulo măcelului din discoteca Borderline

SUA sunt în continuare în stare de şoc după masacrul de la discoteca Borderline Bar and Grill din Thousand Oaks, California. Poliţia l-a indentificat pe atacatorul care a ucis 11 tineri pe ringul de dans şi un poliţist, rănind alte 15 persoane. Este vorba de Ian Michael Long, de 28 de ani, un fost puşcaş marin care părăsise armata după mai multe misiuni în Afghanistan. Din primele informaţii, Long avea mari probleme psihice fiind diagnosticat cu o afecţiune cauzată de traumele şi stresul din teatrele de operaţiuni.

Supravieţuitorii măcelului din seara de miercuri, 7 noiembrie, de la discoteca Borderline din Thousand Oaks, California, spun că nu vor uita niciodată scenele de coşmar la care au asistat. La ora 23.20, un bărbat îmbrăcat cu hanorac negru, blugi negri, bocanci, cu chipul acoprit cu o bandană şi ochelari de soare a intrat în club şi a deschis focul cu o armă de asalt. 11 tineri au murit pe loc, 15 au fost răniţi. Sergentul de poliţie Ron Helus (54 de ani) a căzut la datorie încercând să îl neutralizeze pe atacator. Autorul atrocităţilor este fostul puşcaş marin Ian Michael Long, de 28 de ani, care avea grave probleme psihice.

Cine este Ian David Long, atacatorul care a masacrat 12 oameni?

Până la intervenţia trupelor SWAT, Long şi-a pus capăt zilelor trăgându-şi un glonţ în cap. El a folosit o armă de asalt de calibrul .45 cu încărcătorul modificat pentru a putea trage mai multe gloanţe. Long a fost în Marina americană între 2008 şi 2013 şi a primit 10 medalii pentru misiunile îndeplinite cu succes în Afghanistan. Până în prezent, anchatatorii nu au stabilit cu precizie motivele care l-au determinat pe Long să acţioneze în acest mod.

În discoteca Borderline Bar and Grill din Thousand Oaks, California au pierit 13 oameni
În discoteca Borderline Bar and Grill din Thousand Oaks, California au pierit 13 oameni

Citeşte şi:

Decizia luată de Trump după masacrul din Florida. Se înăsprește regimul armelor în S.U.A

Masacrul din Orlando, cel mai grav incident armat din istoria Americii

Ce ştim despre monstrul de la Borderline Bar and Grill

La 4 august 2008, Ian Michael Long intră în Marina americană. Avea 18 ani la vremea respectivă. La 16 noiembrie 2010 şi până la 14 iunie 2011, Long ia parte la operaţiunile militare ale trupelor americane din Afghanistan. La 11 august 2011 Long este ridicat la gradul de caporal. Între 2011 şi 2013, Long este înregimentat în Batalionul 2, din Regimentul 3 de Marină, care are bază la Kaneohe Bay, Hawaii. La 3 martie 2013, Long părăseşte Marina americană după ce primeşte 10 medalii pentru diferite acte de curaj. Între 2013 şi 2016 Long se înscrie la Universitatea de stat Northridge. Mama lui Long, Coleen Long (61 de ani) este în continuare în stare de şoc. Ea a recunoscut că fiul ei avea probleme psihice încă dinainte de a intra în Armată, dar că din „2013 acestea s-au acutizat şi că Ian a început un tratament la o clinică pentru veteranii de război diagnosticaţi cu PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)”.

Cine sunt victimele masacrului?

În mod şocant, mulţi dintre cei care se aflau în seara de 7 noiembrie în clubul groazei erau supravieţuitorii masacrului din data de 1 octombrie, din Las Vegas, când au murit 58 de oameni veniţi la un festival de muzică country. Ian Michael Long a fost înarmat cu o puşcă semiautomată de asalt şi cu un Glock calibrul .45. Au fost împuşcaţi mortal Telemachus Orfanos, de 27 de ani (supravieţuitor al măcelului din Las vegas), Sean Adler (48 de ani), Cody Coffman (22 de ani), Blake Dingman (23 de ani), Jake Dunham (21 de ani), Alaina Housley (18 ani), Justin Meek (23 de ani), Daniel Manrique, Kristina Morisette şi Noel Sparks. În aceeaşi seară, a căzut la datorie poliţistul Ron Helus (54 de ani) care avea o vechime de 29 de ani în cadrul forţelor de ordine şi voia să se pensioneze anul viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net