Decizia luată de Trump după masacrul din Florida. Se înăsprește regimul armelor în S.U.A

donald_trump.jpg

Foto
Donald Trump a făcut o declarație publică privind reglementarea armelor
Foto:Getty

Președintele american Donald Trump a luat o decizie privind armele de foc, în urma masacrului din Florida, în care 17 persoane și-au pierdut viața. Trump a fost acuzat de mai multe ori de către locuitorii Statelor Unite de faptul că nu ia măsuri în privința regulilor pe care o persoană trebuie să le respecte pentru a avea dreptul să dețină o armă.

După o perioadă îndelungată în care nu a făcut vreo declarație publică privind acest subiect sensibil, Donald Trump a luat o hotărâre. Președintele dorește ca vânzarea unor dipozitive care permit puștilor automate să tragă precum mitralierele să fie strict interzisă. Decizia vine după analiza ultimelor atacuri armate care au avut loc în Statele Unite ale Americii. Autorul masacrului din Las Vegas din octombrie a folosit astfel de dispozitive, care i-au permis să tragă 90 de gloanţe în zece secunde. Individul a ucis atunci 58 de persoane şi a rănit alte cinci sute, printre care şi un român.

fotoZoom
În timpul atacului din Las Vegas, autorul a folosit un astfel de dispozitiv pe care Trump dorește să-l interzică
Foto:Getty

Dispozitivele sunt disponibile în schimbul a 100 de doalri, iar vânzătorii nu verfică cazierul cumpărătorului înainte de a i-l distribui.  "Am semnat o directivă cerând Departamentului Justiţiei să propună reglementări cu scopul de a interzice toate mecanismele care transformă arme legale în puşti automate", a declarat Donald Trump, în contextul în care un atac armat la un liceu din Florida a relansat dezbaterea recurentă despre armele de foc în Statele Unite, conform AFP. "Aceste texte urmează să fie definitivate în viitorul apropiat", a adăugat preşedintele SUA cu prilejul unei ceremonii de acordare a unor distincţii la Casa Albă. 

loading...
Loading...

Citește și